25 brandfolk bekæmper fortsat ildebrand i nationalpark

Et område på 20 hektar volder fortsat problemer for brandvæsnet i Nordjylland

Cirka 25 brandfolk fra Nordjyllands Beredskab har hele natten bekæmpet en naturbrand i Stenbjerg Klitplantage i Nationalpark Thy.

Tidligt onsdag morgen er der fortsat aktivitet på stedet, oplyser Rasmus Evaldsen, der er indsatsleder hos Nordjyllands Beredskab.

- Vi har et område på cirka 20 hektar, hvor der er punktbrande, som vi skal ind og slukke. Det drejer sig for eksempel om træstammer og hulrum i naturen, hvor der kan ligge gløder, der kan blusse op, forklarer indsatslederen til Ekstra Bladet.

Han oplyser, at punktbrandene kan være svære at lokalisere i det store naturareal.

- De er svært tilgængelige, men vi benytter blandt andet droner, der kan tage gode overbliksbilleder, der hjælper os i vores arbejde, siger Rasmus Evaldsen og tilføjer, at tidshorisonten er uklar.

Branden brød ud tirsdag klokken 13.42 i plantagen mellem kystlinjen og Istrupvej, og slukningsarbejdet blev vanskeliggjort af det tørre terræn og kraftige vind.

Nordjyllands Beredskab var i første omgang til stede med 18 køretøjer og 75 mand for at bekæmpe branden. Men ud på aftenen blev der skåret ned i mandskabet.

Årsagen til branden er endnu ukendt, oplyser indsatslederen.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere