26-årig anholdt efter vild fangeflugt: Se de dramatiske billeder

Politiet har anholdt en 26-årig mand i forbindelse med en dramatisk fangeflugt fra Nykøbing Falster Sygehus

Politiet er alle vegne på Farø. Foto: Per Rasmussen.
Politiet er alle vegne på Farø. Foto: Per Rasmussen.

Gerningsmændene kørte af sted i en grå Mercedes med den befriede mand mod Farø, hvor bilen blev parkeret og forladt (Video: Per Rasmussen)

Politiet har anholdt en 26-årig mand, der mistænkes for at have medvirket til en opsigtsvækkende fangeflugt fra Nykøbing F. Sygehus.

Han vil torsdag blive fremstillet i grundlovsforhør, det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Ekstra Bladets fotograf fangede et billede af en anholdelse kort efter befrielsesaktionen.

Her bliver en mand anholdt i forbindelse med den store politijagt. Om manden er identisk med den 26-årige mand, omtalt i netop udsendte pressemeddelelse, er endnu uvist. Foto: Per Rasmussen
Her bliver en mand anholdt i forbindelse med den store politijagt. Om manden er identisk med den 26-årige mand, omtalt i netop udsendte pressemeddelelse, er endnu uvist. Foto: Per Rasmussen

Om der er tale om den samme anholdelse, er endnu uvist. Anholdelsen Ekstra Bladets fotograf fik et billede af fandt sted på vejen mod Bogø men stadig på Farø, mens Sydjyllands og Lolland-Falsters Politi i den udsendte pressemeddelelse oplyser, at anholdelsen af den 26-årige mand fandt sted på Bogø.

Efter fangeflugten blev hele Farø i længere tid totalt spærret af, og ingen biler kom hverken til eller fra øen, som simpelthen blev lagt i et jerngreb.

Motorvejen blev lukket ved Stensved i sydgående retning og ved Gunslev i nordgående retning. I løbet af eftermiddagen meddelte politiet på twitter, at Farøbroen og Storstrømsbroen igen er blevet åbnet for trafik.

 

Politiets helikoptere har hængt lavt over øen, og der er politi overalt i alle retninger, fortæller Ekstra Bladets fotograf, som selv er på Farø.

Den 32-årige flugtfange afsoner lige nu en fængselsstraf, men var ifølge politiet i kortvarig behandling på sygehuset, da flere ukendte gerningsmænd ankom og truede med en pistol. Det lykkedes efterfølgende mændene at flygte sammen med den 32-årige fange.

Pressevagten for Region Sjælland oplyser til Ekstra Bladet, at fangeflugten skete uden for hospitalet, og til folketidende.dk siger sygehusdirektør Ricco Dyhr, at fangen så vidt vides blev befriet foran akutafdelingen. Hverken sygehuspersonale eller patienter har derfor været involveret, oplyser sygehusdirektøren til avisen.

Efterlyser gerningsmænd
I en pressemeddelelse sendt ud 13:16 efterlyser politiet to af de mænd, der var med til befrielsesaktionen:

A: mørk i huden, ca. 180 cm høj, gråt tørklæde for næse og mund.

B: Etnisk dansk af udseende, lys i huden, ca. 180 cm høj, blåt tørklæde for munden.

Politiet efterlyser samtidig en bil, som kan være en Mercedes, med registreringsnummer BL48124.

Politiet beder folk i specielt den sydlige del af politikredsen om at holde udkig efter bilen, den 32-årige og de folk, der har hjulpet ham. Kontakt politiet på 114.

 

Formand for Fængselsforbundet, Kim Østerbye, vil ikke fortælle noget om, hvordan og hvorledes den 32-årige fange var bevogtet. Han vil kun sige, at Fængselsforbundet 'ser med stor alvor på sagen'.

- Derudover vil jeg ikke udtale mig, før vi kender kendsgerningerne lidt nærmere.

Ekstra Bladet følger sagen.