27-årig dansker anholdt med skydevåben i Göteborg

En dansk statsborger er anholdt for våbenbesiddelse. Ifølge svensk politi kan sagen have forbindelse til dobbelt skuddrab

Svensk politi slog torsdag aften til mod bilen med de tre mænd, der alle blev anholdt ved aktionen. (Foto: Henrik Jansson/ GT-Expressen)
Svensk politi slog torsdag aften til mod bilen med de tre mænd, der alle blev anholdt ved aktionen. (Foto: Henrik Jansson/ GT-Expressen)

En 27-årig dansk statsborger er blandt de tre personer, som torsdag aften blev anholdt i Göteborg med et skydevåben i bilen. Det skriver flere svenske medier.

Svensk politi efterforsker, om de tre mænd kan have haft forbindelse til skudepisoden på en restaurant i Göteborg onsdag, hvor to mænd mistede livet og yderligere otte blev såret.

Foreløbig er de tre mænd anholdt for brud på våbenloven, oplyser talsmand for politiet i Västra Götaland, Thomas Fuxborg, til Ekstra Bladet.

- De er mistænk for grov overtrædelse af våbenloven, og anklageren vil forsøge at kræve mændene begæret varetægtsfængslet, siger polititalsmand Thomas Fuxborg og fortsætter.

- Vi undersøger fortsat, om der er en sammenhæng mellem de anholdte og skudepisoden, siger polititalsmanden, der afviser at kommentere oplysningerne om, at den ene anholdte er dansk statsborger.

- Det er ikke oplysninger, som vi er gået ud med. Det vil jeg desværre ikke kommentere, siger Thomas Fuxborg til Ekstra Bladet.

Det voldsomme skyderi fandt sted på en beværtning på Vårväderstroget  (Foto: AP) 112 - 20. mar. 2015 - kl. 11:50 Göteborg-gangstere filmede deres ofre efter likvideringer

Ifølge Aftonbladet er den 27-årige dansker tidligere dømt for alvorlig kriminalitet. I 2011 blev han ved en svensk domstol idømt to og et halvt års fængsel for grov narkokriminalitet.

Narkosagen omhandlede blandt andet 5,5 kilo hash samt et forsøg på at smugle ti kilo amfetamin fra Holland til Sverige.

Expressen skriver, at den 27-årige dansker er bosiddende i Göteborg samt at en af hans tidligere narkosager var direkte koblet til Vårväderstorget, hvor det brutale dobbeltdrab fandt sted.

De to dræbte var i begyndelsen af 20'erne. De otte sårede er indlagt på Det Sahlgrenska Sygehus, men deres tilstand betegnes som stabil.

Svensk politi har beslaglagt en rød bil, der stod parkeret to kilometer fra restauranten, der dannede rammerne om skyderiet. Bilen betegnes som et spor i sagen og er kørt til undersøgelse hos politiets teknikere.

To personer blev dræbt og otte såret i en skudepisode på en restaurant i Göteborg. (Foto: AP)
To personer blev dræbt og otte såret i en skudepisode på en restaurant i Göteborg. (Foto: AP)
 

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere