27-årig i landsretten for voldtægtsforsøg: Her er dommen

Tre års fængsel og betinget udvisning for voldtægtsforsøg

Politiet udsendte i forbindelse med voldtægtsforsøget dette efterlysningsbillede af gerningsmanden. (Foto: Politifoto)
Politiet udsendte i forbindelse med voldtægtsforsøget dette efterlysningsbillede af gerningsmanden. (Foto: Politifoto)

27-årige Peter Sosthenes Boyi skal tre år i fængsel samt udvises betinget fra Danmark for et voldtægtsforsøg begået sidste år.

Det har Østre Landsret netop besluttet, oplyser senioranklager Danni Richter til Ekstra Bladet.

Dermed stadfæstes byrettens dom fra sidste år.

Se også: Idømt tre år for voldtægtsforsøg: 'Hvis du råber, slår jeg dig ihjel'

Forbrydelsen skete 1. september sidste år, hvor Boyi overfaldt en 27-årig kvinde omkring klokken 6 om morgenen på et stisystem ved Ny Ellebjerg Station i Valby.

Artiklen fortsætter under billedet.

Det var på et stisystem bag ved s-togsstationen Ny Ellebjerg, at en 27-årig kvinde blev forsøgt voldtaget tidligt om morgenen 1. september sidste år.
Det var på et stisystem bag ved s-togsstationen Ny Ellebjerg, at en 27-årig kvinde blev forsøgt voldtaget tidligt om morgenen 1. september sidste år.
 

Kvinden er i forbindelse med ankesagen blevet fløjet ind fra Nepal, så hun kunne være til stede og afgive forklaring i landsretten.

Kvinden er nepalesisk statsborger og var frem til voldtægtsforsøget bosiddende i Danmark. Efter episoden valgte hun at flytte tilbage til hjemlandet.

'Jeg slår dig ihjel'
Det 27-årige offer fortalte under byretssagen, at hun den kølige morgen i september var på vej på arbejde, da hun med musik i ørerne kom gående ved et stisystem ved Ny Ellebjerg Station i Valby.

Det var her den dengang 26-årige mand greb om hende bagfra og fik hende ned og ligge. Mens kvinden lå på asfalten, begyndte han at slå, sparke, bide og forgribe sig på hende.

'Du må ikke råbe. Hvis du råber, slår jeg dig ihjel', skal den nu dømte angiveligt have sagt. 

Den 27-årige kvinde råbte alligevel, men ingen hørte hende. Til sidst lykkedes det hende dog at slippe væk, hvor hun løb hen mod sin arbejdsplads i nærheden. Her ringede hun til sin mand og to kollegaer, som tilkaldte politiet. 

Ved en undersøgelse kort efter fandt man 24 tegn på vold på kvindens krop, ligesom man også fandt gerningsmandens DNA blandt andet på hendes trøje. Denne DNA stammer med stor sandsynlighed fra den nu dømte, forklarede anklageren.

Videoovervågning og vidner
I byretten fremviste anklagemyndigheden blandt andet en del videomateriale, der viste den nu dømte bevæge sig rundt i København aftenen før forbrydelsen, samt videoovervågning fra S-toget og Ny Ellebjerg Station.

Selv benægtede den dømte, at det var ham, man kunne se på videoovervågningen, men da hans kammerat, der havde været i byen med ham natten til den 1. september, vidnede i retten tirsdag, bekræftede han, at det lignede den da tiltalte på overvågningen.

Det var blandt andet på grund af denne vidneforklaring, retten fandt ham skyldig.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen