29-årig mand anholdt efter skyderi på Nørrebro

Politiet har anholdt en 29-årig mand i forbindelse med et skyderi ved et optog på Nørrebro

Her har politiet fat i den anholdte (Video: Privat)

Et sørge-optog for en imam, der døde tilbage i det 7. århundrede, skabte tidligere i dag kaos

Københavns Politi har bekræftet, at der er affyret flere skud, og det samme fortæller flere øjenvidner til Ekstra Bladet. Og nu har politiet anholdt en 29-årig mand.

Det oplyser efterforskningsleder Henrik Vedel til Ekstra Bladet.

Det er fortsat uklart, hvad der er sket før og efter skyderiet, men Ekstra Bladet har talt med flere vidner, der har forskellige oplevelser af situationen.

Ifølge flere øjenvidner, som Ekstra Bladet har talt med, opstod tumulten, da den anholdte mand iført skudsikker vest kom op at toppes med en gruppe af deltagerne i optoget. Angiveligt på grund af en intern konflikt et par dage forinden.

Herefter affyrede den anholdte tre skud op i luften, og så gik det ellers galt. Det bekræfter efterforskningsleder Henrik Vedel over for TV2.

Manden blev herefter udsat for grov vold, og fik så mange tæsk, at han måtte tilses af en læge.

Politiet ved fortsat ikke, om der er flere gerningsmænd. Optøjerne skete nær Nørrebro Station tæt på Svanevej, hvor terrorristen Omar blev skudt.

Øjenvidne: Så flere skud
Emilie opdagede kaosset, da hun stod ud af bussen ved Nørrebro Station.

- Jeg ser pludselig omkring 20-30 mænd jagte en anden mand. De slæber ham så hen af jorden, og så bliver der affyret tre skud, siger Emilie til Ekstra Bladet.

Hun ønsker at være anonym, men Ekstra Bladet er bekendt med hendes identitet.

Et andet vidne fortæller, at han så, hvordan en mand blevet jagtet af en gruppe fra optoget, der til sidst skød flere gange.

'Vi blev angrebet'
Men et tredje vidne, der deltog i optoget, har en lidt anden historie. Han fortæller, at optoget blev 'angrebet' midt i den fredelige march.

- Vi går stille og roligt i det her optog, da en bil med to mænd pludselig kører ind foran os. Den ene hopper ud og skyder tre gange op i luften, hvorefter han bliver jagtet, indtil politiet kommer til.

- Han fik mange tæv, men han blev ikke skudt, siger Mohammed til Ekstra Bladet.

Politiet er på stedet og efterforsker i øjeblikket, under hvilke omstændigheder skuddene er affyret.

Se det store kaos her (Video: Privat)