29-årig sigtet: Forsøgte at køre løbere ned under Copenhagen Marathon

50 løbere måtte springe for livet, siger politiet

50 løbere måtte springe for livet, da en bilist forsøgte at køre ind i dem på Falkoner Allé. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
50 løbere måtte springe for livet, da en bilist forsøgte at køre ind i dem på Falkoner Allé. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Ved du noget? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

50 løbere måtte springe for livet under Copenhagen Marathon løbet i København i søndags, da en 29-årig mand ifølge sigtelsen forsøgte at køre flere løbere ned med sin bil på Falkoner Allé.

I dag blev den 29-årige varetægtsfængslet i Københavns dommervagt i 13 dage, hvor han blev sigtet for at have udsat løbernes liv og førlighed for nærliggende fare.

Politiet mener, at den 29-årige er psykisk syg, og har forsøgt at få ham genindlagt på psykiatrisk afdeling på Bispebjerg Hospital, men her mente lægerne ikke, at han havde brug for behandling.

Den farlige episode skete kl. 11.36, da den 29-årige kom kørende fra Helgesvej og svingede ind mod en stor mængde mennesker på Falkoner Allé. Ifølge vidner måtte et halvt hundrede marathon-løbere springe for livet for at undgå at blive påkørt.

Den sigtede forklarede i dommervagten, at han var kommet til et sted med marathonløb og at en løbs-official sagde, at han ikke måtte krydse vejen. Den sigtede svarede, at det var han nødt til, hvorefter han gassede op og kørte frem.

'Ingen sprang for livet'
- Der var løbere, men ikke nogen, der måtte springe for livet. Det var dumt af mig, men jeg kunne se, at løberne stoppede og så kørte jeg videre til Frederiksberg Centeret, sagde den 29-årige i dommervagten.

I dommervagten blev den 29-årige også sigtet for en episode i går i krydset Tagensvej og Rådmandsgade, hvor han truede en cyklist med en skruetrækker og sagde 'lad os tage den rundt om blokken som rigtige mænd'.

Den 29-årige, der er af anden etnisk herkomst, forklarede i retten, at han kørte med sin kone og sit barn, da en cyklist kom kørende med stor fart bagfra, da han skulle svinge til højre. Cyklisten var hidsig, kastede cyklen fra sig og sparkede til den 29-åriges bil, sagde han.

- Min søn begyndte at græde, og så blev jeg hidsig og tog en skruetrækker frem. Jeg trådte på hans cykel for at gengælde sparket på min bil, sagde den 29-årige, der afviste, at han holdt skruetrækkeren frem mod cyklisten.

Cyklisten giver en helt anden forklaring. Han kørte på cykelstien, da den 29-årige kørte op på cykelstien og ramte ham. Cyklisten kørte op for at tale med føreren af bilen, da denne kom ud med en skruetrækker i hånden og sagde 'lad os tage det som rigtige mænd'. Herefter stak han skruetrækkeren i lommen og trampede på mandens cykel.