30-årig stak kvinde ned: 'Stemmerne sagde, jeg skulle slå ihjel'

En 57-årig kvindelig medarbejder mistede fredag aften livet, efter at en beboer på Center Lindegården stak hende ned. Nu er han varetægtsfængslet

Grundlovsforhøret blev afholdt ved retten i Holbæk (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Grundlovsforhøret blev afholdt ved retten i Holbæk (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

Ved du noget om sagen? Skriv en sms til Ekstra Bladet til 1224 (alm. sms-takst) eller en mail til 1224@eb.dk

Midt- og Vestsjælllands Politi blev fredag aften kaldt ud til en trist sag ved Roskilde.

En 57-årig, kvindelig medarbejder ved det socialpsykiatriske bocenter Lindegården var blevet stukket ned af en 30-årig beboer.

Den mandlige beboer havde stukket kvinden med en 23 centimeter lang kniv, og selv om kvinden blev kørt hurtigt til hospitalet, måtte man klokken 22.30 erklære hende død.

Under lørdagens grundlovsforhør kom det frem, at kvinden formentlig er død som følge af blodtab, efter at kniven ødelagde vener, mavesæk og lever.

Hørte stemmer og tog stoffer
Den 30-årige mand erkendte lørdag at have stukket 57-årige Vivi Nielsen, og han blev efter dagens fremstilling i retten i Holbæk varetægtsfængslet frem til 14. april. Han skal nu flyttes til den lukkede psykiatriske afdeling i Slagelse, hvor han skal opholde sig.

Han har kun boet omkring halvandet år på Lindegården, som består af åbne lejligheder, som beboerne kan gå frit ud og ind ad. Fredag aften inden drabet, havde han da også været ovre og besøge en anden beboer, forklarede han i retten lørdag.

- Jeg hørte stemmer, som sagde, at jeg skulle slå nogen ihjel, sagde manden i retten.

De stemmer havde han hørt hele dagen. Da han var på besøg hos den anden beboer tog han et halvt gram amfetamin, men stemmerne stoppede ikke.

- Jeg gjorde det, fordi jeg ikke fik den behandling, jeg gerne ville have. Jeg er sindssygt ked af, hvad jeg har gjort. Det var ikke min mening at gøre det. Jeg kan ikke forstå det, sagde han under dagens grundlovsforhør.

Han var lørdag iført blå boksershorts, havde bare ben, en grå striksweater på, mao-sko og så havde han langt, uvasket hår.

Se også: Ansat på bosted dræbt: 30-årig beboer anholdt

Havde truet personalet
Det er ikke mere end tre dage siden, at personalet på Lindegården så sig nødsaget til at tilkalde politiet, fordi de havde set ham vandre rundt med en stor kniv.

Politiet kom derfor på besøg 23. marts og gennemsøgte beboerens værelse. De fandt dog ikke nogen kniv, og derfor tog de derfra igen.

Det viste sig dog, at han faktisk havde en kniv, og den havde han stjålet fra en isenkræmmer, fortalte han i retten i Holbæk. Det er dog uvist, om gerningsvåbnet var det samme, som den kniv han gik rundt med to dage før drabet.

Det var imidlertid ikke første gang, han har haft knive på sig, hvor han ikke måtte. For to uger siden truede han personalet verbalt, hvilket resulterede i, at han blev tvangsindlagt i nogle dage på røde papirer - det vil sige, at han var til fare for sig selv og andre. I den forbindelse konfiskerede man en brødkniv fra manden.

- Jeg har så mange problemer at slås med, men jeg prøver at tage min medicin så godt, jeg kan. Men mit liv har været svært af mange forskellige grunde. Jeg vil bare have et lykkeligt liv, sagde manden i retten.

Manden er stofmisbruger og psykisk syg.

Se også: Ansatte på bosted opdagede beboers kniv før drab

Det kom ligeledes frem lørdag, at manden har været sigtet for vold i januar, hvor han sparkede en anden beboer.

Vivi Nielsen havde været ansat ved Center Lindegården i 25 år.

Dorthe (til venstre), Peter, Judy og Susanne blev alle ofre for psykisk syge drabsmænd. (Privatfotos) Krimi De blev dræbt af psykisk syge

Se interview med anklageren kort efter grundlovsforhøret her. (Video: Rasmus Flindt)

1 af 2 (Foto: Kenneth Meyer)
2 af 2 Grundlovsforhøret blev afholdt ved retten i Holbæk (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere