300 druknet i Tyskland: Nu raser livreddere mod forældre

Tyske livreddere advarer forældre om at lægge deres telefoner væk, når de er ved stranden 

Flere end 300 mennesker er i år druknet rundt om ved tyske strande, søer og kyster.

Det får ifølge The Guardian nu verdens største livredderforening, Den tyske liveredderforening (DLRG), til at komme med en officiel advarsel.

DLRG har nemlig lavet en direkte forbindelse mellem de øgede antal af drukneulykker, og at forældre ikke kan få øjnene væk fra deres telefoner, når de er ved vandet.

- Alt for få forældre og bedsteforældre følger vores råd: Når dit barn eller barnebarn er i vandet, så læg din telefon væk, siger talsmand for foreningen, Achim Wiese.

- Vi oplever på daglig basis, at folk ser vandet som en børnehave, så de ikke er opmærksomme.

Sådan har sommeren set ud på Palma-de-Frederikshavn. Foto: René Schütze Samfund - 3. aug. 2018 - kl. 06:13 Klimaforsker efter ekstrem-sommer: Det skal koste menneskeliv

Derudover skyder DLRG, der stiller mere end 40.000 frivillige livreddere til rådighed hvert år, med skarpt mod det tyske skolesystem, hvor svømmeundervisning ikke er obligatorisk på de tidlige klassetrin.

- De personer, der er druknet denne sommer, har mistet livet, fordi de intet ved om vandtemperaturer og strømme i det vand, de har været i, siger Achum Wiese. 

Blandt de 300, der er druknet i år i Tyskland, er flere end 20 børn på under 15 år en del af statistikken. 40 unge mænd og kvinder i alderen 16 til 25 år har mistet livet i drukneulykker.

Ved de danske strande har livredderne også haft travlt i denne ekstremt varme sommer. I uge 30 gennemførte danske livredderne således 17.810 indsatser, hvoraf de 11 var aktioner, hvor det vurderes, at personer var i livsfare.

I alt er 39 personer druknet i Danmark i år.

Se også: Dansk drømmesommer skaber travlhed hos livreddere