300 politifolk i massiv menneskejagt på forsvundet flygtninge-chauffør

De østriske myndigheder har sat enorme ressourcer ind for at finde chaufføren for den lastbil, der i går blev fundet med omkring 50 døde flygtninge i Østrig

Her kan du se et videogalleri fra stedet.

I går blev ligene af op mod 50 illegale indvandrer fundet i en lastbil på den østriske motorvej A4 i nærheden af Parndorff få kilometer fra Wien.

Lastbilen med migranterne er i følge det østriske medie Kronen Zeitung kommet fra Ungarn, hvorfra den passerede grænsen til Østrig onsdag.

Siden fundet af lastbilen har intet mindre end 300 østriske politifolk jagtet chaufføren af lastbilen, der er som sunket i jorden.

Myndighederne i Østrig forsøger at lokalisere bagmændene bag menneskesmuglingen via et samarbejde med de ungarske myndigheder, hvor man blandt andet har fået udleveret videomateriale fra vejkameraer for at spore lastvognens færden frem til slut destinationen på A4.

Flere oplysninger fredag
Det er endnu ikke endeligt bekræftet, hvor mange lig der er fundet i kølevognen, men i følge flere østrigske medier spekuleres der i, at flere af disse skulle være kvinder og ikke mindst børn.

Senere fredag vil de østrigske myndigheder gå ud med flere oplysninger omkring det gruopvækkende fund.

I følge britiske BBC har migranterne været døde i 'længere periode'.

En sort dag
Lastbilen blev spottet af det østrigske motorvejspoliti kort før 11.30, da betjentene undersøgte bilen, fandt de mange døde flygtninge, skriver avisen Kronen Zeitung.

Køretøjet kørte på ungarske nummerplader, og var angiveligt en kølelastbil med et mindre lad. Den blev fundet på motorvejen ved Parndorf i regionen Neusiedl am See ikke langt fra den ungarske grænse i den østlige del af Østrig.

Indenrigsminister Johanna Mikl-Leitner siger på et pressemøde, at det er menneskesmuglere, der står bag, og at de nu viser sig "i Østrig i al deres hæslighed" og beskriver det som en 'sort dag' i Østrigs historie.

De døde flygtninge er fundet, samtidig med at EU og repræsentanter for landene på Balkan torsdag mødes i Wien for at drøfte, hvordan man i fællesskab skal håndtere den største flygtningetilstrømning til Europa siden Anden Verdenskrig.