32-årig anholdt til ankesag om terrorstøtte

En 32-årig mand manglede, da ankesag om terrorstøtte begyndte mandag. Nu er han anholdt, og sagen kan starte

Københavns Politi har anholdt en 32-årig mand, som mandag udeblev fra et retsmøde i Østre Landsret, hvor ti kurdiske mænd er tiltalt for at støtte en terrororganisation.

Dermed er mandens tilstedeværelse sikret ved tirsdagens retsmøde, og sagen, som har været præget af forsinkelser, ser ud til at kunne fortsætte.

I oktober sidste år blev alle ti mænd frifundet i Københavns Byret, men anklagemyndigheden har valgt at anke sagen til Østre Landsret med krav om domfældelse.

Mændene er tiltalt for i perioden fra 2009 til 2012 at have indsamlet op mod 140 millioner kroner til Kurdistans Arbejderparti, PKK, der regnes som en terrororganisation.

Ankesagen, som kommer til at køre helt frem til juni 2016, skulle efter planen være begyndt mandag. Men problemer omkring en tolk gjorde, at retsformand Jan Uffe Rasmussen valgte at udsætte sagen.

Udsættelsen var derudover begrundet i, at en 32-årig mand ikke var mødt op til retsmødet. Anklagemyndigheden oplyste, at det skam var blevet forkyndt for manden, at han skulle møde i retten, og krævede derfor, at man fik lov til at anholde manden.

Det krav imødekom Jan Uffe Rasmussen, og den 32-årige er nu blevet pågrebet med henblik på at sikre hans tilstedeværelse under sagen.

- Jeg blev anholdt i går klokken 13, fortæller den 32-årige tirsdag i landsretten.

Sagen er omgivet af et større sikkerhedsopbud. Københavns Politi visiterer alle, som ønsker adgang til retssalen.

Også forsvarsadvokaterne - dem er der otte af i sagen - bliver afkrævet at lade tasker og beklædning rode igennem og passere gennem en til lejligheden opstillet metaldetektor ved indgangen til landsrettens retssal 1.

Selv sagens to anklager, Henrik Aagaard fra Statsadvokaten i København og Stig Fleischer fra Københavns Politi, er blevet visiteret ved indgangen til retssalen.