32-årig mand sporløst forsvundet på anden måned

En lettisk mand er nu også efterlyst af dansk politi. Det kan være, han opholder sig i Jylland

Jakken på billede af Ingus Janson er en anden end, den han sidst er blevet set med. Privatfoto
Jakken på billede af Ingus Janson er en anden end, den han sidst er blevet set med. Privatfoto

Ingus Janson, en 32-årig mand fra Letland, er efterlyst af politiet i Danmark.

Det var hans kone, der slog alarm og meldte ham savnet. Han er sidst set 29. oktober, da han forlod sit hjem, og har altså været forsvundet i mere end to måneder.

Hans pårørende og lettisk politi mener, at han kan være i Danmark, nærmere i Jylland og måske i Aarhus-området.

- Indtil videre ved vi ikke særligt meget om ham. Vi ved sådan set heller ikke, om han befinder sig i Aarhus-området. Det er den formodning, Missing People har, så derfor bringer vi det videre. Vi er selv i gang med at kigge nærmere på hans baggrund, og om han er her, oplyser Janni Lundager, pressekonsulent ved Østjyllands Politi.

Enkelte henvendelser
Østjyllands Politi har ikke selv været i kontakt med hans familie, men har fået anmeldelsen fra organisationen Missing People.

De har selv efterlyst ham siden ottende november, og det er endnu ikke lykkedes at finde frem til, hvor han er.

- Men der kommer nogle enkelte henvendelser engang i mellem, og de går selvfølgelig videre til politiet, siger Vivan Winther Erikson, vagthavende og presseansvarlig ved Missing People.

Missing Peoples presseansvarlige kan hverken komme nærmere, hvad hans relationer til Danmark er, eller hvor i Letland han er fra. Det er oplysninger, de pårørende ikke ønsker kommer ud offentligt.

Usikkerhed
Oplysningerne om hans forsvunden er knappe, og der er få spor at gå efter.

Det er ikke engang sikkert, at han har forladt Letland, siger Vivan Winther Erikson.

- Der er ikke noget, der er sikkert, siger den presseansvarlige, der heller ikke kan oplyse, om han var været meldt savnet tidligere.

Ingus Janson er almindelig af bygning, har lysebrunt kort hår og skæg, og er sidst blevet set iklædt en grå jakke med hætte, mørkegrønne arbejdsbukser og en brun rygsæk.

Han har tidligere rejst ved at tomle. Derfor opfordrer politiet til, at man især er opmærksom på, om man støder på ham ved rastepladser og større veje.