33-årig havde våbenlager i kælderen

Folk fra rockermiljøet havde adgang til rummet

Tip fra vidner førte sidste år politiet til et våbenlager i en kælder i Ballerup. Det viste sig, at folk fra rockermiljøet havde adgang til rummet, og nu er en 33-årig mand blevet idømt fire års fængsel. Det oplyser retten i Glostrup i en pressemeddelelse.

Han har dog anket dommen.

En betjent forklarede i retten, at politiet først ikke kunne få døren åbnet ind til kælderrummet, da de ankom til adressen. Det virkede som om, at nogen holdt fast i håndtaget. Da døren endelig kom op, stod den 33-årige i rummet.

Politibetjenten forklarede videre, at manden var ligbleg, virkede chokeret og nervøs, og at han var i færd med at flytte rundt på våbnene.

Var i kælderen efter julepynt
Den 33-årige nægter selv at have haft noget med våbnene at gøre, endsige kendskab til at de overhovedet var i hans kælder.

Manden forklarede, at han var nede i kælderen for at hente julepynt. Kælderrummet havde han lånt til en ven, som lige var gået fra kæresten og havde brug for at opmagasinere nogle ting.

Af teleoplysninger fremgår det, at den 33-årige to dage før ransagningen havde været i telefonisk kontakt med sin gode ven, som er gudfar til den ene af den 33-åriges børn.

Vennen, et medlem af rockerklubben Satudarah, blev senere varetægtsfængslet for at have medvirket til at opbevare af en større mængde våben på loftet i en fodboldklub i Holmegaard, som en anden sigtet var formand for.

Den 33-årige blev fundet skyldig i at have været i besiddelse af våben og ammunition. Anklageren krævede fem års fængsel, men han fik altså fire år.