33-årig sigtet for seksuelt misbrug af drenge landet over

Næsten alle politikredse i Danmark har været involveret i sagen

En 33-årig mand fra Esbjerg-området er sigtet i en meget omfattende sag om seksuelt misbrug.

Han er sigtet for at have blufærdighedskrænket, groomet og udsat drenge under 15 år for anden seksuel omgang end samleje. Det skulle være fundet sted i hele landet. Det gør sagen så omfattende, at en lang række af landets politikredse har været involveret.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi til DR.

Der er tale om flere hundrede børn og unge, man frygter er blevet udsat for seksuelle overgreb og grooming.

- Siden april 2018 har vi efterforsket en omfattende sag om blandt andet 'grooming'. Den sigtede er varetægtsfængslet, og der forventes at blive rejst tiltale inden for nogle måneder, siger Jacob Ulvedahl Andersen, vicepolitiinspektør for personfarlig kriminalitet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, til DR.

Man bruger ordet 'grooming', når der er tale om en voksen, der opbygger et tillidsforhold eller tager styringen over et offer, som så kan udnyttes seksuelt.

Det sker typisk via internettet eller over mobilen.

Ifølge DR bliver sagen omtalt som Operation Tahcpans hos politiet og anklagemyndigheden. Det er 'Snapchat' stavet bagfra.

Dog har politiet ikke bekræftet, at kontakten mellem den sigtede og drengene er foregået via Snapchat, der er et socialt medie, hvor man kan chatte og sende billeder og videoklip.

DR skriver, at flere hundrede børn og unge er blevet videoafhørt i sagen. De fleste bor ifølge politiet i Nordsjælland.

Både grundlovsforhør og retsmøderne i forbindelse med fristforlængelse er sket bag lukkkede døre. Politiet kan derfor ikke give flere oplysninger i sagen.