34-årig tilstår: Satte ild til knivsåret kvinde

39-årig nordjysk kvinde livsfarligt forbrændt, efter jaloux kæreste hældte karburatorsprit på hende og antændte det

En mand i 30'erne føres væk af politiet i Aalborg, hvor også kampklædte betjente er til stede. (Fotograf/redigering: René Schütze/Mikkel Cramon)

En 34-årig mand fra Nørresundby har i formiddag tilstået, at han tidligt i går morges overhældte sin 39-årige kæreste med karburatorsprit og satte ild på. Kvinden pådrog sig svære forbrændinger på en tredjedel af kroppen og er i livsfare blevet overført til Rigshospitalet.

Foruden forbrændingerne har hun et knivsår i den ene balle, ligesom gerningsmanden har slået tænder ud på hende, knaldet en flaske i hovedet på hende og forsøgt at bide hendes ene øre af.

Dommeren ved retten i Hjørring valgte at fængsle den 34-årige for drabsforsøg i foreløbig fire uger.

Hun skulle straffes
Under retsmødet, som anklageren uden held forsøgte at få lukket, bar den 34-årige præg af at være misbruger. Han var såret og vred over, at kvinden tilsyneladende havde haft sex med andre mænd.

Natten til lørdag troppede han op i kvindens hjem medbringende en flaske karburatorsprit.

I et anfald af jalousi slog han først to af hendes fortænder ud med et knytnæveslag. Derefter ramte han hende på siden af hovedet med en vodkaflaske, og umiddelbart efter forsøgte han at bide hendes ene øre af.

Til sidst stak han en kniv i hendes ene balle.

Smed lighter på kæresten
Kvinden faldt om på gulvet. Mens hun lå dér, overhældte han hende med karburatorsprit og kastede en tændt lighter på hende.

- Tænkte du, at nu dør hun, spurgte dommeren.

- Nej, det gjorde jeg ikke. Men det gjorde lidt mindre ondt i mit hjerte. Nu fik hun ondt, lige som jeg har haft ondt, sagde den anholdte.

- Det var for at hun skulle opleve den smerte, som hun havde påført mig.

- Skal jeg opfatte det som en tilståelse, spurgte dommeren.

- Jep, svarede den sigtede.

Han vendte mod sin forsvarer med ordene:

- Tak for hjælpen. Du er hermed taget af lønningslisten.

Advokaten forsøgte at finde en passende grimasse.

Forlod brændende offer
I følge den 34-åriges forklaring forlod han kort den brændende kvinde, men vendte dog tilbage efter nogle minutter.

- Hun sad inde i bruseren. Det brændte stadig i hendes bukser, og der var også ild inde i stuen. Den slukkede jeg med en dyne, fortalte han.

Lægerne på Rigshospitalets brandsårsafdeling skønner, at kvinden har anden- og tredje gradsforbrændinger på 32 procent af kroppen - primært på ryg, hals og brystkassse.

Den formodede gerningsmand blev anholdt ved 10.30-tiden halvanden kilometer fra gerningsstedet. Han blev straks iført en af politiets såkaldte DNA-dragter. (Foto: René Schütze) 112 - 16. dec. 2017 - kl. 13:23 Kvinde fundet med knivstik og forbrændt ryg