39-årig dømt for drabsforsøg på ekskæreste

39-årig aarhusianer forsøgte at dræbe tidligere samlever foran deres fælles barn

En 39-årig aarhusianer er onsdag ved retten i Aarhus idømt seks års fængsel for drabsforsøg.

Manden forsøgte 2. september sidste år at dræbe sin tidligere samlever foran deres fælles to-årige søn.

Den 27-årige kvinde blev overfaldet og stukket med flere knivstik, da hun netop havde hentet sønnen i vuggestuen på Bjørnbaksvej i Viby.

Den 39-årige stak herefter af fra stedet med drengen, og efterlod den 27-årige kvinde livsfarligt kvæstet.

Kun takket være hurtig og livsreddende førstehjælp fra personale på institutionen, vidner og politiets patruljer på stedet overlevede kvinden overfaldet, men hun har fået varige fysiske og psykiske mén.

Drabsforsøget skete kort efter kl. 13.00i går foran vuggestuen på Bjørnsbaksvej i Viby. Sådan sagde leder Connie Sørensen efterfølgende. (Foto: Claus Bonnerup) 112 - 3. sep. 2015 - kl. 14:48 39-årig indlagt efter drabsforsøg på ekskæreste

Kort tid efter overfaldet blev den 39-årige anholdt på en adresse i nærheden, hvor han opholdt sig med sønnen.

- Det er tale om en meget grov sag, hvor jeg ikke mener, der kan være tvivl om, at den 39-årige havde til hensigt at dræbe sin tidligere samlever. Det har retten i dag erklæret sig enig i. Tiltalte er dømt efter anklageskriftet, og dommen på de seks år er helt i tråd med praksis på området, siger anklager ved Østjyllands Politi Dorthe Lysgaard.

Den 39-årige mand og den 27-årige kvinde blev ifølge en bekendt, som Ekstra Bladet har talt med, kærester for omkring tre år siden.

Drabsforsøget skete kort efter kl. 13.00i går foran vuggestuen på Bjørnbaksvej i Viby. (Foto: Claus Bonnerup) 112 - 3. sep. 2015 - kl. 11:48 39-årig nægter drabsforsøg på ekskæreste

Et halvt år senere fik de en dreng sammen, men for et år siden gik de fra hinanden.

Den 27-årige kvinde har siden fået en ny kæreste, og det har ifølge vennen fået det til at slå klik for den 39-årige mand.

Sasha, mor til en fireårig datter, som går i en børnehave lige ved siden af vuggestuen, hvor moren blev overfaldet på vej ud. Foto: Claus Bonnerup. 112 - 2. sep. 2015 - kl. 16:59 Mor efter knivoverfald foran vuggestue: Jeg har gåsehud

Mandens forsvarer gik efter at få sin klient dømt for grov vold, frem for forsøg på manddrab, og den tiltalte har udbedt sig betænkningstid i forhold til en eventuel anke.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere