39 dræbt i angreb på natklub i Tyrkiet

39 personer meldes dræbt efter bevæbnede gerningsmænd åbnede ild på en natklub i Tyrkiet, oplyser flere tyrkiske medier

Der var kaos efter angrebet. Video: AP

39 personer meldes dræbt efter bevæbnede gerningsmænd klokken 1.15 søndag morgen åbnede ild på en natklub i Istanbul i Tyrkiet. Det siger Istanbuls guvernør Vasip Şahin ifølge flere tyrkiske medier

Billeder fra den tyrkiste tv-station NTV viser lige nu, at politiet er talstærkt til stede foran natklubben, og det samme er en del ambulancer. Sårede personer bliver lige nu båret ud i fra natklubben, viser billederne.

Ifølge tv-stationen NTV er der tale om to gerningsmænd, og det skulle være sket på natklubben Reina, som er en af de mest populære natklubber i Istanbul.

Der er ingen meldinger om dræbte, skriver medierne.

Ifølge Reuters, som citerer CNN Turk, befinder en af angriberne sig stadig inde på natklubben, mens specialstyrker arbejder på at trænge ind.

OVERBLIK: Større angreb i Tyrkiet det seneste år

Mindst 35 mennesker meldes dræbt i et angreb mod en natklub i Istanbul lige efter midnat natten til søndag.

Mellem 500 og 600 mennesker fejrede nytåret, da en eller flere bevæbnede mænd åbnede ild inde på natklubben Reina.

Ingen har taget skylden for nattens angreb, men Islamisk Stat og kurdiske militante menes at stå bag flere af det forgangne års angreb.

De otte største angreb i Tyrkiet i 2016:

* 10. december: 38 bliver dræbt, da to bomber med 45 sekunders mellemrum eksploderer ved et fodboldstadion i Istanbul. Den tyrkiske indenrigsminister, Suleyman Soylu, siger, at det ser ud til, at den militante gruppe PKK står bag angrebet.

* 20. august: 57 bliver dræbt, 34 af dem børn, i et bombeangreb mod en kurdisk bryllupsfest i byen Gaziantep tæt på Tyrkiets grænse til Syrien. Islamisk Stat (IS) mistænkes for at stå bag.

* 28. juni: 47 omkommer - deriblandt udlændinge - og 200 bliver såret i et tredobbelt selvmordsbombeangreb på lufthavnen Atatürk i Istanbul. IS menes at stå bag.

* 7. juni: Mindst syv politifolk og fire civile bliver dræbt af en bombe i Istanbul. Den kurdiske gruppe TAK tager skylden for angrebet, og advarer samtidig turister om at holde sig væk fra Tyrkiet.

* 19. marts: Tre israelere og en iraner bliver dræbt, og dusinvis bliver såret, af en bombe i et forretningscenter i Istanbul. Flere tyrkiske medier giver IS skylden.

* 13. marts: Mindst 34 mennesker bliver dræbt, og snesevis bliver såret ved et bilbombeangreb i Ankara. Den kurdiske gruppe TAK tager skylden for angrebet.

* 17. februar: Mindst 29 bliver dræbt ved et selvmordsangreb mod det tyrkiske militær i Ankara. TAK tager skylden.

* 12. januar: 12 tyske turister bliver dræbt, og over et dusin bliver såret, af en syrisk bombemand i Istanbuls turistkvarter. Regeringen siger, at IS står bag.

Det blodigste bombeanslag i Tyrkiets historie fandt sted 10. oktober 2015, da 103 mennesker blev dræbt, og over 500 såret af to selvmordsbomber ved et prokurdisk fredsmøde i Ankara. Regeringen siger, at IS er hovedmistænkt.

Kilde: Ritzau

1 af 5 Foto: AP
2 af 5 Foto: AP
3 af 5 Foto: AP
4 af 5 Natklubben Reina er placeret helt ud til bosporusstrædet i Istanbul. Foto: Google Maps
5 af 5 Foto: AP
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere