39 migranter fundet døde i container: Frøs ihjel

Den britiske premierminister, Boris Johnson, er dybt rystet over en af de største drabssager i Storbritannien

Britisk politi efterforsker en formodet irsk menneskesmugler-gruppe, efter at 39 personer onsdag blev fundet døde i en container i et industrikvarter i byen Grays cirka 30 kilometer fra London.

Det skriver flere britiske medier, herunder The Telegraph og BBC.

Containeren var afkølet med temperaturer helt ned til -25 grader, og ifølge avisen frøs de 38 voksne og en teenager ihjel.

Efterforskes som drab

Sagen efterforskes som drab og vurderes at være en af de største drabssager i Storbritannien.

Det er dog fortsat uklart, hvad der helt præcist er sket.

- Det er en meget tragisk hændelse, hvor et stort antal mennesker har mistet livet. Vi er i gang med at identificere ofrene, og det kan blive en langstrakt proces, sagde politichef Andrew Mariner onsdag.

Artiklen fortsætter under billedet...

Lastbilen holdt i et industrikvarter, da politiet fandt frem til den. Foto: Ritzau Scanpix.
Lastbilen holdt i et industrikvarter, da politiet fandt frem til den. Foto: Ritzau Scanpix.
 

Containeren ankom til Storbritannien fra Belgien omkring klokken halv et natten til onsdag. Her blev den hentet af en lastvogn, der var kørt til landet fra Dublin, Irland, fire dage forinden.

Allerede en time senere blev politiet alarmeret, hvorefter ligene blev opdaget.

Samme dag blev lastbilens 25-årige chauffør fra Irland anholdt.

Flere anonyme kilder oplyser til The Telegraph, at chaufføren formentlig selv har tilkaldt politiet, efter at han opdagede, hvad der lå i lasten. Det er ikke bekræftet af politiet.

Lastvognen er indregistreret i Bulgarien.

Ifølge bulgarske myndigheder er lastvognens ejer dog irer. Landets udenrigsministerium oplyser, at det er 'højest usandsynligt', at de 39 personer er bulgarer. Det skriver Sky News.

Premierminister rystet

Onsdag formiddag udtalte den britiske premierminister, Boris Johnson, at hans tanker er hos dem, som har mistet deres liv og deres nære.

Han fortalte, at han var dybt rystet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

I juni 2000 blev ligene af 58 kinesiske immigranter ifølge BBC fundet i en container i Dover. Året efter blev en hollandsk lastbilchauffør idømt fængselsstraf for at være skyld i drab på de 58 personer.