39 personer blev dræbt: Her er manden bag massakre

Den formodede gerningsmand bag voldsom tyrkisk nytårsmassakre er ifølge lokale medier anholdt og har erkendt forbrydelsen

Videoen viser her, hvordan gerningsmanden skød rundt. Video: AP

39 festglade mennesker blev dræbt af skud nytårsaften i Tyrkiet, da de var til fest på den store natklub Reina.

Siden har tyrkisk politiet været på jagt efter den formodede gerningsmand, som på syv minutter vandrede rundt i natklubben og skød 180 gange på folk.

Nu mener myndighederne i landet så endelig at have fanget manden, de formoder stod bag den grusomme massakre. Det skriver AP, der har sine oplysninger fra tyrkiske medier.

Under en afhøring har han ligeledes indrømmet, at han stod bag massakren.

Særlig mission
Manden blev ifølge AP pågrebet under en særlig operation foretaget af specialstyrker i Esenyurt-distriktet i Istanbul. Manden opholdt sig i et hus, som angiveligt er ejet af en af hans venner fra Kirgisistan.

Myndighederne mener også, at gerningsmanden kommer fra Kirgisistan. Nu skal han undersøges af en læge, inden han skal afhøres hos politiet. Det samme skal tre andre personer, som også blev anholdt i forbindelse med missionen.

Tidligere er mandens kone og etårige datter blevet tilbageholdt af politiet. De er stadig i myndighedernes varetægt, ligesom at mandens fireårige søn - som var sammen med faderen, da politiet fandt ham - også er hos politiet nu.

112 - 1. jan. 2017 - kl. 13:16 Øjenvidne til angreb på natklub: - Flere kroppe lå oven på mig

Artiklen fortsætter under billedet:

Her er den formodede gerningsmand, efter han blev pågrebet. Foto: AP
Her er den formodede gerningsmand, efter han blev pågrebet. Foto: AP
 

Islamisk stat tog ansvaret
39 personer blev dræbt i massakren, som Islamisk Stat hævder at stå bag. Den ekstremistiske gruppe har beskrevet det som hævn for Tyrkiets militære indblanding i Syrien.

Over halvdelen af ofrene var udlændinge. De kom fra blandt andet Tyskland, Belgien, Frankrig og en række lande i Mellemøsten. Yderligere 65 personer blev såret i angrebet.

Angiveligt skulle gerningsmanden være ankommet til natklubben med taxa, hvor han i bagagerummet havde en automatriffel. Det var den, han skød vildt om sig med.

Se også: Dræbt midt i nytårsfesten: Her er ofrene for blodbadet i Istanbul

Allerede ved indgangen til natklubben affyrede han de første skud, der dræbte en vagt og en civil.

- Som fortsættelse af de velsignede aktioner, som Islamisk Stat udfører mod Tyrkiet, har en heroisk soldat for kalifatet angrebet den mest berømte natklub, hvor kristne fejrer de vantros højtider, lyder det fra IS.

Artiklen fortsætter under billedet:
112 - 1. jan. 2017 - kl. 13:16 Øjenvidne til angreb på natklub: - Flere kroppe lå oven på mig

Blodigt nytår i Istanbul. Foto: AP Terror - 2. jan. 2017 - kl. 09:41 Nytårsmassakre: Brugte op mod 180 kugler på syv minutter

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere