4-årige Lilly dræbt i et anfald af vejvrede

Amerikansk politi har udlover dusør for pågribelse af mand, der dræbte fireårig pige i trafikken

Se mere her (Video: AP

Lilly Garcia, 4, sad spændt fast i sin barnestol i forældrenes røde pickup-truck, da en overhaling i trafikken i Albuquerque, New Mexico, udløste et anfald af dødbringende vejvrede.

En anden bilist kørte op på siden af familiens bil, hvor den lille pige og hendes syvårige bror sad på bagsædet. Faderen sad bag rattet, da han hørte lyden af skud blive affyret fra den anden bil.

Faderen trak ind til siden og fandt sin datter blødende i barnestolen. Han gav hende førstehjælp, men hun blev erklæret for død på hospitalet.

'Uforståelig forbrydelse'
Politichef i Alberquerque, Gorden Eden, siger, at myndighederne har sat alle kræfter ind på at pågribe gerningsmanden.

- Jeg har aldrig oplevet dette før. Jeg har set børn miste livet under tragiske omstændigheder i trafikulykker, men dette er en uforståelig forbrydelse, siger politichefen på et pressemøde.

Politichef i Albuquerque Gorden Eden holder pressemøde om sagen sammen med FBI-agent Carol Lee. (Foto: AP)
Politichef i Albuquerque Gorden Eden holder pressemøde om sagen sammen med FBI-agent Carol Lee. (Foto: AP)

(Foto: AP)
(Foto: AP)
 

Både FBI og U.S. Marshals har sluttet sig til jagten på gerningsmanden, der kørte i en Toyota med lokale nummerplader.

- Vi vil fange denne fyr. Vi giver ikke op, før han er fundet, siger politichef Eden.

Politiet efterforsker stadig, hvad der gik forud for skuddrabet. Det er også uklart, hvor mange skud, der blev affyret i forbindelse med episoden.

Lilly Garcias far har fortalt efterforskerne, at han hørte flere skud, hvoraf et skud gik ind igennem bagruden og ramte pigen.

26.000 dollar i dusør
Myndighederne har udlovet en dusør på 26.000 dollar for oplysninger, der fører til anholdelse af gerningsmanden. Kort efter pressemødet oplyser lokale medier, at en mistænkt er blevet taget med til afhøring på stationen.

- Jeg kan ikke udtrykke, hvor trist det er, at noget så almindeligt, som at køre på motorvejen, kan koste dit barn livet på grund af vejvrede, siger guvernør Susana Martinez ifølge KRQE.

- Garcia-familien er i vores tanker og bønner. Det meningsløse mord på fireårige Lilly Garcia har knust vores hjerter, siger borgmester Berry i en udtalelse.