40 dræbt og såret ved selvmordsangreb i Kabul

En person har sprængt sig selv i luften ved et politiakademi i Kabul kort tid efter et andet voldsomt angreb

Over 40 politikadetter og civile blev dræbt og såret ved et selvmordsangreb i den afghanske hovedstad, Kabul, sent fredag, oplyser Afghanistans indenrigsministerium i en erklæring.

Nato-missionen i Kabul siger, at otte udlændinge, som havde kontrakter med myndighederne eller med Nato, blev dræbt sammen med en Nato-soldat ved angrebet.

De dræbtes nationaliteter er ikke blevet offentliggjort.

Gerningsmanden havde ifølge talsmanden stillet sig midt i en kø af studerende, som ventede på at blive visiteret, før de fik adgang til skolen.

Sikkerhedspersonale med tunge våben fik hurtigt afspærret området, mens ambulancer drønede til det blodige gerningssted.

Mindre end et døgn tidligere eksploderede en lastbilbombe i hovedstaden og dræbte 15 civile, mens 240 blev såret. Ingen har dog taget skylden for dette angreb.

Fredagens bomber er de første i Kabul, siden Mullah Akhtar Mansour overtog ledelsen af Taliban for en uge siden.

Kampene mellem den afghanske regering og de militante fra Taliban-bevægelsen er blevet intensiveret, efter at Nato afsluttede sin mission i Afghanistan sidste år, og størstedelen af de udenlandske tropper blev trukket ud af landet.

Politiskolen, der blev angrebet fredag, er det primære uddannelsessted for politibetjente i Afghanistan. Mellem 2000 og 3000 betjente udklækkes her hvert år.

Kort tid efter angrebet skriver Reuters, at der har været yderligere to eksplosioner tæt på lufthavnen i Kabul. Der er endnu ingen meldinger om dræbte eller sårede.