41-årig mand anholdt for voldtægt midt under retssag

Midt- og Vestsjællands Politi anholdt mandag 41-årig mand fra Slagelse midt under incestsag, der blev afviklet ved Retten i Holbæk

En 41-årig mand fra Slagelse har ligesom sin 15-årige datter hele tiden nægtet, at de to har haft samleje. Men mandag - lige inden der skulle falde dom - blev manden anholdt og fængslet, da nye beviser dukkede op. (Foto: Per Rasmussen)
En 41-årig mand fra Slagelse har ligesom sin 15-årige datter hele tiden nægtet, at de to har haft samleje. Men mandag - lige inden der skulle falde dom - blev manden anholdt og fængslet, da nye beviser dukkede op. (Foto: Per Rasmussen)

En retssag ved Retten i Holbæk blev mandag noget mere dramatisk for en 41-årig mand fra Slagelse og for pressens repræsentanter, end det faktisk var forventet, da politiet pludselig afbrød retssagen og anholdte den 41-årige.

Det fortæller avisen Sjællandske.

Retten var i færd med at behandle en sag om incest, som den 41-årige sad tiltalt for, og kort tid før at manden skulle have sin dom, valgte politiet at bryde ind for at anholde manden for voldtægt mod sin egen 15-årige datter, skriver avisen.

Årsagen til dramatikken var ifølge avisen, at der i slutningen af sidste uge skete en udvikling i sagen, som vendte op og ned på det hele.

Manden har aldrig været anholdt for den påståede forbrydelse, og det har faktisk også alene været nogle sms'er mellem manden og hans datter, som har givet anklagemyndigheden opfattelsen af, at noget ulovligt skulle være foregået.

Billeder med seksuelt indhold
Over flere dage har sagen kørt for retten, og den 41-årige sad tiltalt for at have haft samleje med sin datter i en skov i Undløse og for at have sendt hende billeder med seksuelt indhold.

Manden har tidligere i sagen erkendt at have sendt krænkende billeder til sin egen datter, som han ikke har boet sammen med i hendes teenageår. Men han nægter at have haft samleje med hende.

Undervejs har der været afspillet videoafhøringer af pigen for lukkede døre. Ifølge Sjællandske tyder meget på, at pigen i afhøringerne ligesom sin far har nægtet, at de to skulle have haft samleje, men i torsdags ringede hun imidlertid til sin plejemor fra den institution, hvor hun opholder sig i øjeblikket, og fortalte, hvad der var sket 3. august sidste år.

Det forklarede den tydeligt påvirkede plejemor i retten i mandags.

Videoafhøres igen
- Hun ringer og græder voldsomt. Hun siger, at det, far har gjort, aldrig forvinder. Da jeg spørger ind til det, siger hun, at han har gjort det. Først vil hun ikke sige, hvad det er, men da jeg spørger, om de havde samleje, siger hun ja og smider røret på, sagde plejemoren i retten.

Senere talte plejemoren igen med datteren, som gav en mere detaljeret forklaring.

Anklageren besluttede, at pigen skal videoafhøres igen. Det sker i dag onsdag. Samtidig blev den 41-årige altså anholdt.

Faktisk var anholdelsesaktionen planlagt allerede inden, retsmødet begyndte i mandags, og mandens forsvarer var også klar over, at det ville komme til at ske. Men af frygt for, at manden med den oplysning ville vælge ikke at møde op i retten, valgte forsvareren ifølge Sjællandske at undlade at fortælle sin klient om aktionen.

Anholdelsen skete på grund af sagens alvor, og fordi pigens nye oplysninger lader til at kunne blive et fældende bevis i sagen.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere