43-årig dømt for trafikdrab: 'Jeg tilgiver ham aldrig'

16-årige Khalid Walid Hussein, der sad på knallerten med sin fætter Mahmoud, da han blev kørt ihjel af en 43-årig mand, er utilfreds med straffen på to års fængsel

En flok af Mahmoud Husseins venner foran retten tirsdag. (Foto: Mogens Flindt)
En flok af Mahmoud Husseins venner foran retten tirsdag. (Foto: Mogens Flindt)

To år i fængsel er ikke nok, når man har taget et menneskeliv.

Det mener i hvert fald 16-årige Khalid Walid Hussein, der er fætter til den dræbte knallertkører Mahmoud Hussein. Khalid sad også på knallerten, da 43-årige Ahmad Awad Rashdan kørte ind i dem bagfra på et stisystem ved 'Den Sorte Plads' på Nørrebro i oktober sidste år.

- Straffen er for lav. Jeg havde ikke regnet med, at han ville få den maksimale straf (som er otte år, red.), men jeg havde håbet på en højere end to år, siger Khalid Hussein til Ekstra Bladet.

16-årige Mahmoud Hussein blev dræbt, da han flygtede på en stjålet knallert og blev påkørt bagfra af den 43-åriges varebil. (Privatfoto) 112 Kørte 16-årig ihjel: Nu er han dømt

Han var til stede i byretten i København, da dommen faldt, sammen med adskillige andre af den 16-åriges pårørende. I retten greb den 43-årige familiefar chancen for at få det sidste ord i sagen og bad familien til Mahmoud Hussein om tilgivelse.

- Jeg har grædt mange nætter på grund af Mahmoud. Jeg har ikke fået lov til at kondolere over for hans familie. Jeg vil gerne bede om tilgivelse, lød det grådkvalt fra den 43-årige.

- Kan du tilgive ham?

- Nej, aldrig, lyder det korte svar fra fætteren.

16-årige Mahmoud Hussein blev dræbt, da han flygtede på en stjålet knallert og blev påkørt bagfra af den 43-åriges varebil. (Privatfoto) 112 Familiefar tilstår trafikdrab på knallerttyv: Føler sig truet på livet

Han blev også selv kvæstet, da han sammen med Mahmoud kørte af sted på den stjålne knallert. Han blev efterfølgende opereret fire gange.

- To gange i armen, en gang i maven og en gang i knæet. Jeg har stadig problemer med min arm, det tager tid, fortæller Khalid Walid Hussein, som også var repræsenteret af en bistandsadvokat i dagens retssag. Han krævede en erstatning på 9368 kroner for blandt andet ødelagt tøj og briller, som dommeren tilkendte ham.

Derudover kræver han 40.000 kroner i tort, men det skal afgøres ved en anden sag.

Dommeren valgte også at tilkende forældrene til den dræbte Mahmoud Hussein en erstatning på 125.000 kroner - heraf 25.000 kroner til at dække udgifter såsom begravelsen samt 50.000 kroner i godtgørelse til hver af forældrene.

1 af 4 16-årige Mahmoud Hussein blev dræbt, da han flygtede på en stjålet knallert og blev påkørt bagfra af den 43-åriges varebil. (Privatfoto)
2 af 4 Den 43-årige Ahmad Rashdan blev tirsdag idømt to års fængsel. (Privatfoto)
3 af 4 En flok af Mahmoud Husseins venner foran retten tirsdag. (Foto: Mogens Flindt)
4 af 4 En flok af Mahmoud Husseins venner foran retten tirsdag. (Foto: Mogens Flindt)