43-årig mand har våbentilladelse

Fremstilles lørdag formiddag i grundlovsforhør ved retten i Hillerød med krav om varetægtsfængsling for frihedsberøvelse af ekskæreste

Nordsjællands Politi evakuerede i går fjorten lejligheder i fem opgange i Hellerup af frygt for sprængstoffer. Mistanken viste sig at være ubegrundet. (Foto: Kenneth Meyer)
Nordsjællands Politi evakuerede i går fjorten lejligheder i fem opgange i Hellerup af frygt for sprængstoffer. Mistanken viste sig at være ubegrundet. (Foto: Kenneth Meyer)

Den 43-årige mand fra Hellerup, som i går var årsag til, at Nordsjællands Politi evakuerede 14 lejligheder i fem opgange på Lille Strandvej i Hellerup på grund af frygt for sprængstoffer, har våbentilladelse.

Det oplyser anklager Niels Vejby Hansen til eb.dk.

Hvorvidt de fem våben, som blev fundet i lejligheden, hvor den 43-årige bor til leje, er i hans lovlige besiddelse, ligger imidlertid endnu ikke fast.

 

Den 43-årige bliver i formiddag fremstillet i grundlovsforhør, hvor anklageren formentlig vil begære dørlukning af hensyn til politiets efterforsknig.

Se også: Politiet bombesikrer lejlighed: Familier stadig evakueret

Politiets frygt for, at der var sprængstoffer i den lejlighed i Hellerup, hvor den 43-årige bor, viste sig sent fredag aften at være ubegrundet.

Lejligheden er bopæl for en 43-årig mand, der tidligere på dagen ifølge politiets sigtelse holdt en tidligere kæreste frihedsberøvet i en lejlighed i Holte.

Ved en langstrakt politiaktion med deltagelse af ammunitionsryddere og teknikere fandt politiet til gengæld fem kraftige skydevåben i mandens lejlighed i Hellerup samt i en anden lejlighed i Københavns-området, som den 43-årige har en tilknytning til.

Se også: Fem kraftige skydevåben fundet hos frihedsberøver

Det oplyste vicepolitiinspektør Jens Jespersen fra Nordsjællands Polit i går til eb.dk.

- Vi er nu i gang med at finde ud af, om vedkommende er lovligt i besiddelse af våbnene. Selv meget store skydevåben kan man godt få våbentilladelse til, sagde vicepolitiinspektøren.

Sagen begyndte fredag formiddag klokken ti, da politiet fik en anmeldelse om, at en kvinde havde været frihedsberøvet og var blevet udsat for tvang og trusler. Politiet rettede hurtigt interesse for den formodede gerningsmands bopæl på Lille Strandvej i Hellerup nord for København.

På stedet blev manden anholdt. Politiets mistanke om, at der var våben eller eksplosiver i lejligheden, fik det til at evakuere 14 lejligheder i fem opgange samt at afspærre området.

Sent fredag aften gjorde politiet klar til at lukke beboerne tilbage i deres lejligheder. Kl. 23.10 blev afspærringen af Lille Strandvej ophævet.