44 forsvundet i ubåd: Nødsignaler kan ikke bekræftes

Den argentinske flåde kan ikke bekræfte, at opfangede nødsignaler er fra en forsvunden ubåd med 44 besætningsmedlemmer om bord

Håbet om at finde en argentinsk ubåd med 44 personer om bord har lidt et knæk.

Den argentinske flåde kan nemlig ikke bekræfte, at nødsignaler opfanget lørdag morgen rent faktisk stammer fra ubåden San Juan, der har været forsvundet siden onsdag.

- Vi har ikke klart bevis for, at opkaldene kom fra den enhed, siger Gabriel Gonzalez, chef for flådebasen i Mar del Plata, der er ubådens destination.

Det var syv korte satellitopkald, der lørdag spredte håb om at komme nærmere ubådens lokation. Men endnu har det altså ikke ført til noget.

- Vi analyserer det nu mere grundigt, så vi med sikkerhed kan konkludere, at det ikke var opkald, der kom fra ubåden, siger Gabriel Gonzalez.

44 personer er forsvundet på havet i ubåden San Juan. Foto: AP/Argentina Navy 112 - 19. nov. 2017 - kl. 23:12 Så vild er redningsaktionen: 44 personer forsvundet på havet

En talsmand for den argentinske flåde siger, at det var satellitsignaler med lav frekvens, der varede i få sekunder, der lørdag blev opfanget.

Argentinske myndigheder har indledt en omfattende eftersøgning efter ubåden i samarbejde med flere andre lande.

Et stort område langs Argentinas sydlige atlanterhavskyst er blevet gennemsøgt både over og under overfladen.

Eftersøgningen har dog været udfordret af dårligt vejr i området, hvilket blandt andet har betydet, at det har været svært at lave eftersøgning til vands. Derfor har meget af eftersøgningen foregået fra luften.

Både Chile, Uruguay, Peru og Brasilien bidrager til eftersøgningen.

Eliana Maria Krawczyk er den første kvindelig Ubåds-officer i Argentina - nu er hun forsvundet i ubåden San Juan. Foto: Privatfoto Samfund - 18. nov. 2017 - kl. 22:37 Historiske Eliana med på forsvunden ubåd: Guvernøren ønskede hende tillykke

Det samme gør USA, der har sendt et specialbygget fly fra det amerikanske rumagentur, Nasa, samt et af flådens fly.

Storbritannien har sendt skibet HMS Protector, der normalt anvendes til polarforskning.

Foto: AP Tæt på 118 døde i dybet: Verdens største ubådsdrama

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen