45.000 mennesker evakueret: Rusland mistænker ærkefjenden

Flere end 10.000 personer er blevet evakueret i Moskva, efter at der er kommet en række bombetrusler næsten samtidig. Den seneste uge er mere end 45.000 blevet evakueret ved lignende hændelser

Ved du noget? Send os dit tip eller billede på 1224@eb.dk eller SMS 1224 (almindelig takst)

Mere end 10.000 mennesker er blevet evakueret i den russiske hovedstad Moskva, efter flere offentlige steder og institutioner er blevet udsat for simultane bombetrusler.

Det oplyser det statskontrollerede russiske nyhedsmedie RT.

Epidemi af trusler
Ifølge RT er de tusindvis af mennesker blevet evakueret fra indkøbscentre, jernbanestationer og uddannelsesinstitutioner.

Unavngivne kilder ved Moskvas beredskab oplyser til telegrambureauet TASS, at 20 steder på nuværende tidspunkt er ved at blive evakueret.

Blandt de evakuerede steder er tre af Moskvas mest befærdede togstationer - den ene nær den Røde Plads.

Russiske medier skriver, at der den seneste har tid har været en 'epidemi' af falske bombetrusler.

Rusland: Fjenden spøger
Ifølge den russiske sikkerhedstjeneste er 45.000 mennesker alene i den seneste uge blevet evakueret på tværs af Rusland som følge af en række falske bombetrusler.

- Vi har aldrig oplevet noget som det her før, det er 100 procent organiseret telefon-terror, siger Frants Klintsevitj, der er viceleder af forsvarskomitéen i parlamentets overhus, til Bloomberg.

- Det eneste mål er at sætte gang i en skadelig proces, at skabe panik. Det er muligt, at det kan være forberedende arbejde i forbindelse med et seriøst terrorangreb, tilføjer han.

Den russiske sikkerhedstjeneste oplyser desuden, at man mener at mange af opkaldene kommer fra nabolandet Ukraine, som russerne de seneste år har været mere eller mindre direkte i krig med, efter Rusland besatte og annekterede Krimhalvøen.

Samtidig fortsætter russiske oprører kampene mod de ukrainske styrker i den østlige del af Ukraine.

Ved du noget? Send os dit tip eller billede på 1224@eb.dk eller SMS 1224 (almindelig takst)

Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen