47-årig anholdt for drabsforsøg - stak bekendt i ryggen med kniv

Nordjyllands Politi har anholdt formodet gerningsmand til knivstik i Frederikshavn, som skete mandag aften

En 44-årig mand flygtede ind på værtshuset Lygten i Søndergade i Frederikshavn efter at være blevet stukket med kniv i ryggen. (Foto: Googlemaps)
En 44-årig mand flygtede ind på værtshuset Lygten i Søndergade i Frederikshavn efter at være blevet stukket med kniv i ryggen. (Foto: Googlemaps)

Ved du noget? Kontakt Ekstra Bladet på 1224@eb.dk eller sms på 1224 (alm. takst)

Nordjyllands Politi har anholdt den formodede gerningsmand til drabsforsøget i Frederikshavn mandag aften.

Det fortæller vagtchef Michael Elkjær til Ekstra Bladet.

Der er tale om en 47-årig lokal mand, som ifølge politiets foreløbige efterforskning stak en 44-årig bekendt i ryggen med en kniv, efter at de to havde været oppe at skændes.

Politiet fik anmeldelsen klokken 20.49. Manden blev anholdt i en lejlighed i Frederikshavn godt to timer efter.

- Vi fik hurtigt nogle oplysninger, som gjorde, at vi vidste, hvor vi skulle lede. Den 47-årige blev anholdt og kortvarigt afhørt og er sendt til personundersøgelse for at sikre spor, siger Michael Elkjær til Ekstra Bladet.

Kom op at skændes
Det er endnu sparsomt, hvad politiet kan fortælle om optakten til episoden, som foregik på gaden i Frederikshavn tæt på værtshuset Lygten i Søndergade i byen. Politiet har kortvarigt talt med både offer og gerningsmand samt nogle enkelte personer i nærheden af restaurationen.

- Der er nogle modstridende oplysninger, som vi skal have undersøgt nærmere, men vi kan i hvert fald sige, at de to kender hinanden og har mødtes, hvorefter der opstod et skænderi, siger Michael Elkjær.


Flygtede ind på værtshus
Skænderiet slutter tilsyneladende med, at den 44-årige giver sig til at løbe væk, efter at den 47-årige under skænderiet valgte at tage en kniv frem. Under flugten når han at blive løbet op af gerningsmanden, der på det tidspunkt angiveligt stikker ham i ryggen med kniven.

Det lykkedes imidlertid den 44-årige at flygte ind på værtshuset Lygten, hvorfra man ringer efter hjælp.

Den anholdte har kort haft mulighed for at forholde sig til sigtelsen, og han nægter sig ifølge Michael Elkjær skyldig i drabsforsøg, sådan som han er sigtet for.

Politiets jurister vurderer i løbet af tirsdag, om manden skal fremstilles i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

- Der forestår stadig yderligere afhøringer. Både af den forurettede og af den anholdte, men også af andre, som har været tæt på det skete, siger vagtchefen til Ekstra Bladet.