50-årig dræbt af knivstik: Mistænkt følte sig forfulgt

Natten til fredag blev en midaldrende mand dræbt med kniv i Holstebro. En 37-årig mand er varetægtsfængslet.

Foto: Johan Gadegaard/Ritzau Scanpix
Foto: Johan Gadegaard/Ritzau Scanpix

En 37-årig mand er fredag aften i et grundlovsforhør blevet varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for at have dræbt en 53-årig mand.

Drabet fandt sted i offerets lejlighed i Sønderparken i Holstebro natten til fredag.

Efterfølgende blev den 37-årige og en 50-årig mand anholdt. Politiet oplyste tidligere, at den ældste skulle i grundlovsforhør, mens den yngste var løsladt. Men det var altså omvendt.

Det var den 37-årige, der klokken 03.30 ringede til politiet og fortalte om drabet. Da politifolkene nåede frem til lejligheden i Sønderparken fandt de den 53-årige dræbt.

Det viste sig, at han var blevet stukket ni gange med en kniv og havde fået halsen skåret over.

I grundlovsforhøret ville den sigtede ikke udtale sig. Men til politiet har han fortalt, hvad der skete, og hvad der fik ham til at overfalde den 53-årige.

- Han følte, at han blev forfulgt af den nu dræbte. Blandt andet mente han, at den nu dræbte spredte rygter om, at han var pædofil, og at han aflyttede hans lejlighed, fortæller advokaturchef Mette Møller fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Dommeren besluttede, at den 37-årige skal sidde varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Det skal ske i surrogat på en psykiatrisk afdeling.

Ifølge Mette Møller har politiet og anklagemyndigheden ikke oplysninger om, at han tidligere skulle have været i psykiatrisk behandling.

Den 37-årige kærede ikke fængslingen til landsretten.

1 af 3 Foto: Johan Gadegaard/Ritzau Scanpix
2 af 3 Politiets teknikerer arbejder på gerningsstedet i Sønderparken i Holstebro, fredag den 25. maj 2018. En 53-årig mand er i Holstebro blevet dræbt af knivstik natten til fredag. Foto: Johan Gadegaard/Ritzau Scanpix
3 af 3 Foto: Johan Gadegaard/Ritzau Scanpix