52 fanger flygter fra brasiliansk fængsel

Det brasilianske militærpoliti er på jagt efter 52 fanger, der flygtede efter at have sat ild til fængslet

52 indsatte er tirsdag stukket af fra et brasiliansk fængsel, skriver nyhedsbureauet AFP.

Politiet har indledt en storstilet jagt på fangerne, der flygtede fra "Penitentiary Progression Center", der er et delvist åbent fængsel i Bauru, som ligger 330 kilometer fra landets største by, Sao Paolo.

Fangerne satte ild til en af afdelingerne i fængslet, inden de tog flugten. Opstanden i fængslet brød ud, efter at en af de indsatte havde fået konfiskeret sin mobiltelefon, fortæller de lokale myndigheder.

- Fangerne startede et oprør, og nogle af fangerne udnyttede det til at flygte, fortæller en kilde til AFP.

I en udtalelse fra fængslet skriver de, at 152 indsatte flygtede under opstanden, men at 100 af de indsatte blev fanget af militærpolitiet.

Mere end 130 indsatte i de brasilianske fængsler er blevet dræbt i år, mange af dem er blevet halshugget af rivaliserende bander som et led i den narkokrig, der foregår i landet.

Flere eksperter mener, at volden i fængslerne skyldes krig om narko, hvor bander kæmper om verdens vigtigste kokainmarked.

Myndighederne har afsat 200 sikkerhedsfolk til at sikre de to fængsler, hvor der er sket flest drab.

Det største blodbad var et decideret massedrab, hvor medlemmer af den store bande Primeiro Comando da Capital blev angrebet.

Gruppen har omkring 20.000 medlemmer. Den driver ud over narkokriminalitet en række andre forretninger.

Det gælder blandt andet et ulovligt olieraffinaderi og ulovlige busselskaber.Banden ejer flere mindre fodboldklubber. Dens leder har siddet fængslet siden 1999.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere