58-årig død efter motionscykelløb

En mand er afgået ved døden, efter han styrtede under Danmarks Højeste Motionscykelløb torsdag eftermiddag

En 58-årig mand fra Horsens er fredag død af de hovedkvæstelser, som han pådrog sig under cykelløbet Danmarks Højeste Motionscykelløb.

Det skriver Aarhus Stiftstidende.

Manden deltog i Danmarks Højeste Motionscykelløb, og ved en nedkørsel fra Yding Skovhøj mod Yding by gik det galt omkring klokken 12.40 torsdag.

Ifølge Sydøstjyllands Politi, som Aarhus Stiftstidende har talt med, så var der tale om et solouheld, og manden bar cykelhjelm.

Han blev fløjet med helikopter til Skejby Sygehus, hvor han blev lagt i kunstigt koma og behandlet. Han afgik efterfølgende ved døden fredag middag.

Det er Stilling Idræts Forening, der arrangerer Danmarks Højeste Motionscykelløb.. Jesper Nordland, medieansvarlig i arrangørgruppen, fortæller, at cyklisterne kørte omkring 70-80 km/t, da ulykken skete.

- Han lå forrest i en mindre gruppe, der kørte ned fra Yding Skovhøj mod byen. Det er en ret lang nedkørsel, hvor rytterne ligger med forholdsvis høj fart. Så vidt jeg er orienteret, kørte han i et hul i asfalten, hvorefter cyklen punkterede, og han mistede kontrollen over cyklen og styrtede, fortæller Jesper Nordland til avisen.

Han tilføjer, at der aldrig før er sket en så alvorlig ulykke.