61-årig sigtet for drabsforsøg

En 61-årig mand, der tirsdag blev anholdt efter et skyderi i Københavns nordvestkvarter, er blevet sigtet for drabsforsøg

(Video: Kenneth Meyer)

En 61-årig mand, der tirsdag blev anholdt efter et skyderi mod et ejendomskontor på Smedetoften i Københavns nordvestkvarter, er blevet sigtet for drabsforsøg og for at udsætte andres liv for fare.

Det oplyser den centrale efterforskningsleder, Dan Aakerhjelm Sørensen, Københavns Politi.

Manden fremstilles i grundlovsforhør onsdag.

Den formodede gerningsmand til skyderiet har indtil sidste uge boet i en lejlighed, der administreres af ejendomskontoret.

- Der var heldigvis ingen i ejendomskontoret på det tidspunkt, da han skød, men det kunne gerningsmanden ikke vide eller se, derfra hvor han stod, sagde den centrale efterforskningsleder tidligere tirsdag.

Bevæbnet politi jagter gerningsmanden efter skudepisoden tirsdag morgen (Foto: Kenneth Meyer) 112 - 6. okt. 2015 - kl. 09:39 Politi anholder 61-årig mand efter skyderi

Ejendomskontoret på Smedetoften, som tirsdag morgen blev ramt af skud (Foto: Kenneth Meyer)
Ejendomskontoret på Smedetoften, som tirsdag morgen blev ramt af skud (Foto: Kenneth Meyer)

Det var et håndvåben - en pistol af en slags - der blev brugt ved skyderiet, som foregik omkring klokken kvart i ni tirsdag morgen, oplyser politiet.

Det tog politiet to timer at finde den nu anholdte 61-årige. Hvor han har været i mellemtiden, ved man endnu ikke.

Politiet har tirsdag eftermiddag ikke oplysninger om motivet til skyderiet, hvor der blev affyret mellem seks og otte skud.

Kuglerne har ramt en dør og et vindue på Smedetoften 1, lød meldingen kort efter skyderiet. Politiets teknikere har arbejdet på stedet for at indsamle beviser. Der er blandt andet fundet patronhylstre.

1 af 2 To hundepatruljer hjalp til med at lede efter gerningsmanden. (Foto: Kenneth Meyer)
2 af 2 Bevæbnet politi jagter gerningsmanden efter skudepisoden tirsdag morgen (Foto: Kenneth Meyer)