62-årig naturlæge dømt: Sagde han var læge og gav kvinde indsprøjtning

Retten i Roskilde har dømt 62-årig alternativ behandler for dels at give en kvinde adskillige indsprøjtninger, og dels at udgive sig for at være autoriseret læge over for tre kvinder

Retten i Roskilde har dømt en 62-årig mand for at udgive sig for at være læge, selv om han kun er alternativ behandler. (Foto: Linda Johansen)
Retten i Roskilde har dømt en 62-årig mand for at udgive sig for at være læge, selv om han kun er alternativ behandler. (Foto: Linda Johansen)

62-årige Ahmad Ali Rahimi har udgivet sig for at være læge over for tre kvinder, og han har givet den ene af kvinderne adskillige indsprøjtninger for de symptomer, som hun indfandt sig i mandens alternative behandlingsklinik i Jyllinge med tilbage i 2010.

Det har Retten i Roskilde torsdag slået fast.

Rahimi blev dømt for at overtræde autorisationsloven. Og var han ikke i juni 2013 blevet idømt et års ubetinget fængsel for voldtægt af en 30-årig kvindelig patient på dennes hjemadresse i Gentofte, så var der også blevet fastsat en straf til manden.

Men i stedet valgte retten at medtage de nye forhold i den oprindelige voldtægtssag. Det skulle med andre ord ikke lastes manden selv, at politi og anklagemyndighed så at sige valgte to halvlege til straffesagerne mod manden, når de kunne have nøjedes med en enkelt.

- Manden er i færd med at afsone en fængselsstraf for voldtægt. Derfor vurderede retten ikke, at han skulle have en tillægsstraf, siger sagens anklager ved Midt- og Vestsjællands Politi, Britt Rønne, til Ekstra Bladet.

Ahmad Ali Rahimi har fungeret som alternativ behandler i en årrække. Det afskrækkede ham imidlertid ikke fra at nævne over for tre kvinder, at han var læge. Og i et enkelt tilfælde har han også foretaget lægelige indgreb i form af indsprøjtning af receptpligtig medicin, vurderede retten.

Den 62-årige har udbedt sig betænkningstid med henblik på eventuel anke af dommen.

Se også: Voldtægtsdømt naturlæge tiltalt for kvaksalveri

Blev frifundet for fire forhold
Anklagemyndigheden havde Rahimi tiltalt for seks forhold, der også omfattede kirurgiske indgreb mod andre kvindelige patienter i løbet af 2010. Ifølge politiet skulle manden have fjernet kønsvorter på en kvinde, mens han skulle have fjernet talgkirtler med skalpel hos to mænd.

Men de forhold blev manden frifundet for.

- Da vidnerne ikke kunne være særligt præcise med henblik på et gerningstidspunkt - navnlig fordi der er gået så lang tid - så fandt retten det ikke bevist, at han var skyldig, forklarer Britt Rønne.

Voldtog 30-årig kvinde
Det var i juni 2013, at Retten i Lyngby idømte Ahmad Ali Rahimi et års ubetinget fængsel for voldtægt af en 30-årig svækket kvindelig patient, som var kommet i mandens klinik i en periode for at få behandling for en diskusprolaps og maavesmerter. 5. december 2012 havde manden besøgt kvinden i dennes hjem i Gentofte. Hun lå sygdomssvækket i sin sofa, og i stedet for at behandle hende, spredte han hendes ben og holdt hende fast, hvorefter han gennemførte et samleje med kvinden.

Se også: Naturlæge dømt for voldtægt af patient

Manden ankede straffen til behandling i landsretten, som senere stadfæstede dom og straf.

Havde svært ved at finde manden
Den nye sag har været længe undervejs. Faktisk var anklagemyndigheden klar til at rejse tiltale allerede i juli 2013, men dengang havde politiet svært ved at få forkyndt sagen for ham. Manden var nemlig ikke blevet varetægtsfængslet for voldtægten efter dommen og var på fri fod, indtil ankesagens behandling.

- Vi havde en opfattelse af, at manden var udrejst fra landet. Først da han afsoner sin fængselsstraf, bliver vi opmærksomme på, at han er i landet, siger Britt Rønne til Ekstra Bladet.

Hun afviser også, at nogle af Rahimis patienter skulle have pådraget sig fysiske skavanker som følge af mandens ikke så lægelige behandling af dem.