74-årig lavede hjemmebrygget vin: Nu er han idømt 350 piskeslag

Karl Andree blev taget med hjemmelavet vin i sin bil i Saudi Arabien. Al form for alkohol er ulovlig i landet. Nu skal han afsone sin straf, der lyder på 350 piskeslag

Saudi Arabien har i mange år brugt  piskeslag som en straffemetode (Arkivbillede).
Saudi Arabien har i mange år brugt piskeslag som en straffemetode (Arkivbillede).

Den 74-årige brite Karl Andree skal straffes med 350 piskeslag i fuld offentlighed, efter han er blevet taget i have hjemmebrygget vin i sin bil i Saudi Arabien. Landet har nemlig en striks lovgivning, der forbyder enhver form for alkohol. Det skriver The Guardian.

Karl Andree har arbejdet i den saudiarabiske oliebranche i over 25 år. Han har siden august 2014 siddet i fængsel, mens han venter på sin straf. Samtidig har hans tre børn arbejdet intensivt for, at han slipper for de hundredvis af piskeslag. De frygter nemlig, at han ikke overlever sin straf.

- Han har haft kræft tre gange, og hans kone er døende i Storbritannien. Han har brug for behandling for hans kræft og astma, og der er ingen tvivl om, at 350 piskeslag vil dræbe ham, fortæller de tre børn i en pressemeddelelse ifølge The Guardian.

De tre børn på 46, 45 og 33 år har henvendt sig personligt til Storbritanniens premiereminister, David Cameron, for at undersøge, om han kan hjælpe deres far. De mener nemlig, at han er den eneste, den saudiarabiske regering vil lytte til.

Også det britiske udenrigsministerium er gået ind i kampen.

- Vores personale på ambassaden fortsætter med at assistere Mr. Andree med lægebesøg og kontakt til hans advokat og familie. Ministre har officielt rejst Mr. Andree's sag overfor den saudiarabiske regering, og vi arbejder aktivt for, at han kan blive løsladt så hurtigt som muligt.

Men ifølge datteren Kirsten Piroth arbejder den britiske regering alt for langsomt.

- Jeg forstår virkelig ikke, hvorfor det tager så lang tid. Det er min opfattelse, at i det her system behøver man bare et opkald, og så kan han blive løsladt. Han har en livlig sjæl, men hans krop har det ikke særlig godt. Jeg synes, han har afsonet sin straf, og jeg vil bare gerne have ham hjem nu, fortæller hun til BBC.