79-årig kvinde brændte ihjel: Ville slukke juledekoration

Politiet har fundet årsagen til tragisk dødsbrand, som før nytår kostede en 79-årig kvinde livet

Det var formentlig ilden fra en juledekoration, der 29.december sidste år resulterede i, at en 79-årig kvinde fra Horsens omkom efter svære forbrændingsskader.

Det fortæller vicepolitiinspektør Peter Thaysen fra Sydøstjyllands Politi.

- Det er teknikernes vurdering, at stearinlyset brændte ned og satte ild i en rosenkrans i lejligheden. Ilden bredte sig til en fastnettelefon, der også stod samme sted, forklarer Peter Thaysen.

- Vores formodning er, at hun har opdaget ilden og har forsøgt at slukke den. Vi kan blandt andet se, at hun har skubbet telefonen ned på gulvet, fortæller Peter Thaysen til Ekstra Bladet.

Se også: Kvinde omkommet i brand

Ifølge teknikernes undersøgelser blev kvinden herefter offer for et fatalt og tragisk uheld.

- Der går tilsyneladende ild i hendes kjole, der er lavet af kunststof, og derefter løber hun ud af lejligheden, siger Peter Thaysen, om episoden, som i starten skabte stor forundring.

Det var kvindens nabo, som 29. december alarmerede politiet, efter at kvinden havde opsøgt ham i panik og omspændt af flammer.

- Hun bankede på hos en nabo, og da han åbnede døren, stod hun udenfor med ild i tøjet, fortalte vagtchef Jørn Lindhardt fra Sydøstjyllands Politi om episoden til Ritzau.

Naboen havde en lille søn, som han forsøgte at skærme for det uhyggelige syn, samtidig med at han forsøgte at hjælpe kvinden. Men det lykkedes altså ikke at redde hendes liv.

Ilden bredte sig ikke til nogen af de tre andre lejligheder i ejendommen på Borgmestervej i Horsens. Kvindens overbo må dog genhuses for natten på grund af røgskader, og hos overboens nabo blev en hund reddet ud.

Efter omfattende tekniske undersøgelser har en obduktion af kvinden blandt andet vist, at hun døde som følge af forbrændinger på 80 procent af kroppen.

Ifølge Peter Thygesen blev den 26-årige nabo efter episoden tilbudt krisehjælp.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere