80-årig tiltalt for drab på sin kone: Nu skal han gøres arveløs

Huset solgt for 3,7 mio. kr. efter hustru-drab, men manden skal ikke arve, mener anklagemyndigheden

Huset på villavejen i Farum er netop solgt for 3,7 mio. kr. syv måneder efter drabet. (Foto: Kenneth Meyer)
Huset på villavejen i Farum er netop solgt for 3,7 mio. kr. syv måneder efter drabet. (Foto: Kenneth Meyer)

En 80-årig mand skal gøres arveløs, efter at han, ifølge tiltalen, dræbte sin 68-årige hustru i parrets hus i Farum ved at slå hende flere gange i hovedet med to et-kilos håndvægte og kvalte hende.

Det kræver anklagemyndigheden, når drabssagen mod den 80-årige mand starter onsdag ved retten i Lyngby.

Syv måneder efter drabet blev huset, som den dræbte hustru ejede alene, solgt den 24. august til et yngre par for 3,7 millioner kr., viser oplysninger i Tingbogen, som Ekstra Bladet har gennemgået.

Men de mange penge skal den 80-årige ikke nyde godt af, lyder anklagemyndighedens krav.

- Det skal naturligvis ikke kunne betale sig, at slå sin ægtefællen ihjel, så i den type sager er det rutine, at vi nedlægger påstand om, at den tiltalte gøres arveløs, siger anklager Bente Schnack til Ekstra Bladet.

Se også: Sigtelse: Mand har dræbt sin kone

Sindssyg i gerningsøjeblikket
Retslægerådet mener, at den 80-årige, der led af depressioner, var sindssyg i gerningsøjeblikket. Derfor er påstanden, at han skal dømmes til anbringelse på en psykiatrisk afdeling.

Ved en anbringelsesdom kan den 80-årige ikke udskrives uden, at det godkendes af retten.

Men den 80-åriges forsvarer går efter en mildere behandlingsdom, hvor det alene er overlægen, som bestemmer, om den dømte er rask nok til at blive udskrevet.

Den 80-årige har tidligere erkendt vold med døden til følge mod hustruen, men han nægter sig skyldig, fordi han ikke rigtigt kan huske noget.

Ifølge tiltalen skete drabet den 28. januar ved middagstid, hvor den 80-årige først slog hustruen flere gange i hovedet med to håndvægte på et kilo.

Se også: Nabo om familietragedie: Meget uventet

Pressede pude mod ansigtet
Derefter kvalte han hende ved kværkning og/eller 'ydre spærring' af luftvejene som det hedder i den retsmedicinske erklæring. Han tog, ifølge anklageskriftet, halsgreb på hustruen og pressede en pude mod hendes ansigt, så hun døde.

Drabet skete i husets bryggers, hvor politiet fandt hustruen død i en blodpøl.

Drabet blev først opdaget, da den 80-årige forsøgte at begå selvmord ved at køre sin bil ind i en parkeret lastbil på Nymøllevej i Lillerød. Han blev kørt til Hillerød Sygehus, hvor han fortalte personalet på skadestuen, at han havde slået sin kone ihjel:

- Jeg er nødt til at fortælle dig noget. Jeg har slået min kone ihjel, sagde han til en sygeplejerske.

Motivet til drabet er ikke klarlagt præcist. Ægteparret elskede hinanden højt. Det forklarede den 80-årige under grundlovsforhøret. Han kunne ikke huske, hvad der fik ham til at gå amok, men tidligere på dagen havde parret talt om mandens depressioner, og konen havde sagt, at hun ikke kunne holde det ud, hvis han skulle indlægges igen.

I grundlovsforhøret kom det frem, at den 80-årige havde været indlagt på psykiatrisk afdeling fire gange med depression, og at han var blevet behandlet med elektrochok.

1 af 2 Kvinden blev dræbt i bryggerset med slag fra håndvægte og kvælning. (Foto: Kenneth Meyer)
2 af 2 Huset på villavejen i Farum er netop solgt for 3,7 mio. kr. syv måneder efter drabet. (Foto: Kenneth Meyer)