82-årig kvinde og politihund fik skovlen under indbrudstyve

Ældre kvinde råbte ad og skubbede to formodede indbrudstyve ud af sin lejlighed i Aarhus - senere snusede politihund sig frem til den ene af tyvene i nærliggende skov

Det var i en 82-årig kvindes lejlighed her ved Dalgas Avenue tæt på Tangkrogen og Marselisborgskoven i Aarhus, at to mænd forsøgte at begå tyveri i kvindens lejlighed. Foto Tanja Carstens Lund
Det var i en 82-årig kvindes lejlighed her ved Dalgas Avenue tæt på Tangkrogen og Marselisborgskoven i Aarhus, at to mænd forsøgte at begå tyveri i kvindens lejlighed. Foto Tanja Carstens Lund

En 82-årig kvinde fik tirsdag klokken 17.13 besøg i sin lejlighed på Dalgas Avenue i det centrale Aarhus af to midaldrende mænd, der udgav sig for at være håndværkere.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse fra deres seneste døgnrapport.

Mændene bankede på og sagde, at de skulle kontrollere hendes køleskab, hvorefter de gik ind i lejligheden. Efter kort tid fik den 82-årige kvinde dog mistanke om, at mændene ikke var håndværkere, og hun gemte derfor sin pung af vejen. 
 

Da hun så den ene rode rundt i hendes skuffer, råbte hun af mændene og fik skubbet dem ud. Det var dog ikke nok for kvinden, der fulgte efter mændene ud på p-pladsen, hvor hun ringede til politiet, mens mændene tog benene på nakken. Da en hundepatrulje kort efter kom til stedet, kunne hun pege betjentene i retning mod en nærliggende skov, hvor mændene var løbet ind.

Stjal smykker i et andet indbrud

En politihund satte snuden i sporet og ledte patruljen gennem skoven frem til en 53-årig mand, som forsøgte at gemme sig. Han blev anholdt på stedet. Da der umiddelbart ikke var stjålet noget fra den 82-åriges lejlighed, blev han 'kun' sigtet for forsøg på indbrud. 
 

I den 53-årige mands lomme lå en bilnøgle, som passede til en bil i nærheden. Den blev herefter ransaget og i bilen fandt politiet en taske med en del smykker i, som formodes at være stjålet. Den 53-årige blev derfor også sigtet for indbrud på et ukendt sted. 
 

Hans makker, der var med i lejligheden i Aarhus, fandt politiet i første omgang ikke frem til. 

Han beskrives således: 

• Cirka 60 år
• Cirka 165-170 centimeter høj, kraftig af bygning 
• Han talte dansk med accent
• Iført ”gråmalet gammelmandskasket” og sort vindjakke

Eventuelle vidner kan ringe med oplysninger om sagen til Østjyllands Politi på telefonnummer 114.

 

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere