86-årige Herdis blev indlagt: Så forsvandt alle hendes smykker på hospitalet

I oktober blev Herdis indlagt på neurologisk afdeling og afleverede derfor sine smykker. Men da hun blev udskrevet, var de væk

Herdis har mistet sine smykker efter en en tur hospitalet (Foto: Privat)
Herdis har mistet sine smykker efter en en tur hospitalet (Foto: Privat)

Ved du noget eller har du prøvet noget lignende, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

Det så ikke godt ud for 86-årige Herdis Jönsson, da hun den 27. oktober blev indlagt på neurologisk på Aarhus Universitetshospital.

Men Herdis kæmpede sig igennem sin sygdom og var klar til at blive udskrevet små fire uger efter. Mens hun var indlagt have hun afleveret sine højtelskede smykker på hospitalet, og personalet forsikrede, at smykkerne var i god behold.

Men det var de ikke.

Da Herdis og familien kontaktede hospitalet, efter hun var kommet hjem igen, så var en halskæde, et armbånd, to guldringe, et sæt øreringe og et guldur pistvæk.

Det fortæller Herdis Jönssons datter til Ekstra Bladet.

- Det er jo ekstremt træls, at hun har mistet sine ting. Min mor er meget ked af det, for selv om vi måske får nogle penge tilbage, så har de ting jo en enorm stor affektionsværdi, siger Joan Jönsson til Ekstra Bladet.

Den 86-årige kvinde understreger dog, at hun gennem hele sit sygdomsforløb har været glad for personalet. Det fik bare en meget kedelig afslutning.

Hospitalet beklager
Ekstra Bladet har været i kontakt med oversygeplejerske på neurologisk afdeling på Aarhus Universitetshospital, Inge Lauridsen. Hun oplyser, at hospitalet som udgangspunkt henstiller til patienter, som indlægges planlagt på sygehuset, om ikke at medbringe værdigenstande. Hun kender ikke til den konkrete sag, men proceduren er helt fast.

- Hvis patienterne har penge, smykker eller andre værdigenstande på sig, så plejer vi normalt at give det til de pårørende. Men hvis det ikke kan lade sig gøre, så samler vi genstandene i en kuvert, hvorpå der signeres for modtagelsen, siger Inge Lauridsen til Ekstra Bladet.

Oversygeplejersken fortæller samtidig, at det er svært at svare på, hvad der er sket i den konkrete sag. Alligevel har hun et bud på, hvad der kan ske.

- Hvis værdigenstande forsvinder sker det typisk i overgangene. Hvis patienterne bliver flyttet fra en afdeling til en anden, kan det gå galt. Det samme kan ske, hvis folk bliver indlagt akut og fokus er at behandle patienten. I den sammenhæng kan man overse f.eks. en ring eller andet smykke, som kan forsvinde i vasketøjet, siger hun til Ekstra Bladet.

Uanset hvad så beklager Inge Lauridsen naturligvis, at Herdis har mistet sine ting.

- Normalt går vi ind og laver en forsikringssag på det mistede, og så får patienten en erstatning. Hvis det er smykker, det drejer sig om, så er det selvfølgelig rigtig svært, for patienten kan jo ikke få erstattet affektionsværdien, siger Inge Lauridsen.

Ærgerlig afslutning
Oversygeplejersken har ikke noget overblik over, hvor mange af den type sager, der er hvert eneste år. Men hendes bud er, at hun oplever det en enkelt gang eller to.

Familien Jönsson har efterfølgende klaget over forløbet, og hospitalet har beklaget situationen.

Men nu er det endt som en forsikringssag, og ifølge barnebarnet Brian Jönsson er det dog ikke så let, som det måske lyder.

- Smykkerne kan i hendes øjne ikke kan erstattes for penge. Og det viser sig også hurtigt, at der er et problem med erstatningen, da forsikringsselskabet nægter at betale, da de ikke dækker tabte smykker og kontanter.  

Min mormor er stadig ked af det, og beskriver det som 'rigtig, rigtig ærgerligt, nu hvor de var så søde igennem forløbet, og så skulle det slutte på sådan en måde'.

Ved du noget eller har du prøvet noget lignende, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere