Aarhus skal betale for farlig rist ved skoledør

Rengøringsassistent faldt ned i dyb kælderskakt, da risten vippede. Landsret ændrer byretsdom

Det kommer til at koste Aarhus Kommune mere end en kvart million kroner, at man havde brugt en farlig rist foran en udgangsdør på Virupskolen i Hjortshøj.

Vestre Landsret har netop dømt kommunen til at betale erstatning til en rengøringsassistent, der i sommeren 2012 trådte ud på dørristen, som ikke lå ordentligt fast.

I modsætning til byretten mener landsretten, at Aarhus Kommune uden saglig grund havde valgt en farlig og upraktisk løsning ved døren, hvorfor man er ansvarlig for uheldet.

Virupskolen er en mindre skole i landsbyen Hjortshøj, og ulykken skete i ugen før skolestart efter sommerferien.

Kvinden var ansat som rengøringsassistent på skolen. 2. august 2012 skulle hun gøre rent i de lokaler, der bliver brugt til skolefritidsordningen.

Denne del af skolen ligger ud til et naturområde, hvor der blandt andet er bålplads. Fra området er der adgang gennem en dobbeltdør, der også fungerer som flugtvej.

Foran døren er der en 2,2 meter dyb kælderskakt, og over denne skakt lå en såkaldt elefantrist. Da skakten samtidig er nedgang til et teknikrum, er elefantristen delt i to.

2. august var en meget varm dag, og kvinden åbnede døre og vinduer for at få gennemtræk. Hun åbnede også yderdøren og ville sætte en dørstopper i klemme. Da hun trådte ud på risten, vippede den, og hun faldt ned i skakten og slog sig slemt.

Hun er fortsat sygemeldt.

Ifølge en syns-og skønsmand var risten så dårligt konstrueret, at det kun var et spørgsmål om tid, inden der ville ske et uheld.

Vestre Landsret lægger afgørende vægt på skønsmandens forklaring og dømmer kommunen til at betale 229.224 kroner i erstatning.

Hertil kommer 48.602 kroner i sagsomkostninger til 3F, der førte sagen

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere