Årvågen nabo og hurtigt politi fangede formodet indbrudstyv på syv minutter

Fremstilles i formiddag med krav om varetægtsfængsling

En 35-årig indbrudstyv blev i går klokken 13.40 snuppet på fersk gerning på Hækkerupsvej  i Ringsted på grund af en årvågen nabo og et hurtigt politi.

Den 35-årige, der er tidligere er dømt for berigelses kriminalitet, bliver i formiddag fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling, fordi han i forvejen 'har noget på sparekassebogen', som han ikke har afsonet.

Se også: Solgte tyvekoster på Den Blå Avis

Den 35-årige blev anholdt klokken  13.33 i går, syv minutter efter at politiet i Slagelse havde fået anmeldelsen, siger vagtchef Lars Mogensen, Midt -  og Vestsjællands Politi.

- Den 35-årige forsøgte formentlig at lave et indbrud, men blev genkendt af en person i gaden, som havde set gerningsmanden dagen før omkring samme bygning. Naboen syntes, det så lidt mærkeligt ud og ringede til politiet, og lige før vi landede dernede, stak den 35-årige af, men gemte sig i haven ved ejendommen, hvor han stod og trykkede sig ved et udhus.

Se også: Politiet finder 25 luksuscykler i skov: Mangler du en?

- Han blev anholdt og fremstilles i grundlovsforhør, fordi han har lidt til gode i forhold til tidligere domme, siger vagtchefen.

- Den 35-årige nåede ikke at komme ind i ejendommen, men man kan dokumentere, at han har forsøgt at lave indbrud. Han havde en skruetrækker på sig , som svarede til opbrudsmærker, som man finder på et vindue, siger vagtchef Lars Mogensen.

Politiet fik anmeldelsen 13.33 i Slagelse og en af politiets patruljevogne kørte øjeblikkelig til Ringsted og fangede den formodede indbrudstyv syv minutter efter anmeldelsen.