Adskillige dræbt i skyderi i New Jersey

En betjent er blevet dræbt. 'Adskillige andre' er fundet dræbt i butik

Skuddene fløj om ørene på både betjente og gerningsmænd i Jersey City, hvor flere er dræbt som følge af den voldsomme skudepisode. Video: AP

Én politibetjent er blevet dræbt, mens 'adskillige andre' også er fundet døde inde i en butik i forbindelse med en skudepisode i Jersey City, der ligger tæt på New York City i USA.

Det oplyser byens borgmester, Steven Fulop, på et pressemøde.

Ifølge ABC News er i alt fem personer foruden betjenten blevet dræbt.

Steven Fulop fortæller, at episoden startede på en kirkegård i byen, hvor to betjente af endnu uvisse årsager blev beskudt - formentlig i forbindelse med, at de henvendte sig til to personer. Den ene af betjentene blev ramt i skulderen og er uden for livsfare, mens den anden efterfølgende er afgået ved døden på hospitalet.

Et chokeret øjenvidne filmede også skudepisoden, som du kan se her. Video: AP

'Adskillige' fundet dræbt
Gerningsmændene fortsatte efterfølgende til en nærliggende butik, hvor de barrikaderede sig og skød mod politiet og andre forbipasserende..

Herefter foregik en længere skududveksling mellem politi og gerningsmænd. I det skyderi blev to betjente ramt og pådrog sig mindre skader.

Foto: Kena Betancur/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Kena Betancur/AFP/Ritzau Scanpix

I sidste ende lykkedes det politiet at uskadeliggøre gerningsmændene, og de er siden bekræftet dræbt.

Ifølge borgmesteren fandt man efterfølgende 'adskillige omkomne' inde i butikken. Her er der altså ifølge amerikanske medier tale om de to gerningsmænd samt tre civile.

De lokale myndigheder oplyser, at de ikke har nogen grund til at tro, at der er tale om en terror-relateret hændelse.

Foto: Kena Betancur/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Kena Betancur/AFP/Ritzau Scanpix

Voldsom skudveksling
Billeder fra stedet viste undervejs tungt bevæbnet politi, og på videoer delt på sociale medier kunne man høre adskillige skud blive affyret umiddelbart efter hinanden.

Foto: Kena Betancur/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Kena Betancur/AFP/Ritzau Scanpix

De nærliggende skoler blev alle lukket ned som følge af skyderiet, hvilket betyder at ingen måtte forlade skolerne, før politiet kunne sige, at det igen er sikkert at gå ud.

New Jerseys guvernør, Phil Murphy, har reageret på skyderiet: