Adskillige udlændinge anholdt på motorvej

Værktøj og havetraktor blandt større mængde tyvekoster beslaglagt lige nord for grænsen

Denne havetraktor var blandt de mulige tyvekoster, som politiet torsdag fandt ved en aktion på den sønderjyske motorvej.
Foto: Politiet
Denne havetraktor var blandt de mulige tyvekoster, som politiet torsdag fandt ved en aktion på den sønderjyske motorvej. Foto: Politiet

Syd og Sønderjyllands Politi i samarbejde med Told gennemførte i går en større kontrol af person- og varebiler lige nord for grænsen.

I den forbindelse fandt myndighederne frem til adskillige tyvekoster, som forskellige personer - hovedsageligt østeuropæere - forsøgte at fragte ud af landet.

I den forbindelse blev seks mænd, der af politiet mistænkes for at være omrejsende kriminelle, anholdt med henblik på fremstilling i grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg i dag, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

I forbindelse med kriminalitetskontrollen deltog bl.a. personale fra Toldstyrelsen. På rasteplads Oksekær Vest blev alle person- og varebiler vinket ind på rastepladsen. Her blev en del af dem så udtaget til nærmere kontrol.

Da en polsk kassevogn blev åbnet, så den i første omgang ud til kun at indeholde gamle dæk, men de to mænd i bilen blev bedt om at tage dækkene ud. Afsløret blev så en Husqvarna-havetraktor, som har vist sig at være stjålet fra et maskinhus i nærheden af Tønder. Den ene mand fremviste falske id-dokumenter, mens hans ægte dokumenter blev fundet skjult i bilen. Det viste sig oven i købet, at manden i forvejen har indrejseforbud i Danmark. Den anden polske mand er sigtet for hæleri. De bliver begge fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Sønderborg i dag.

En rumænsk bil med tre mænd viste sig at indeholde store mængder af især håndværktøj, hvor betjentene fra UKA Vest med det samme kunne konstatere, at noget af værktøjet var efterlyst som stjålet. I bilen lå også sølv- og guldsmykker. Der er indtil videre konstateret tyvekoster for ikke under 75.000 kr.

I en finsk bil var en rumænsk mand med en større mængde stjålet håndværktøj. Nogle af tingene viste sig at være stjålet fra varebiler, resten af værktøjet skal undersøges nærmere.

Derudover blev en herboende russisk statsborger og en herboende polsk statsborger sigtet for overtrædelse af henholdsvis lægemiddelloven og lov om dopingmidler ved at have ulovlige dopingmidler på sig til eget forbrug. To polske mænd blev sigtet for overtrædelse af henholdsvis knivloven og våbenloven, og en ukrainsk mand måtte betale 5000 euro i bøde for forsøg på at udføre et større pengebeløb, end lovligt er.

En dansk far med en lille søn måtte efterlade sin bil på rastepladsen. Pladerne blev pillet af, da der ikke var forsikring på bilen.

Sådan lyder det i pressemeddelelsen.

Brian Fussing, leder af Udlændingekontrolafdelingen Vest, fortæller, at der ikke var tale om en målrettet aktion, hvor man i forvejen har haft udpeget biler og personer, der skulle undersøges.

- Men en af de vigtige opgaver for UKA Vest er at gennemføre kriminalitetskontroller i det grænsenære område. Kriminalitetskontrollen i går viste nødvendigheden af, at der gennemføres sådanne kontroller, og det arbejde vil vi fortsætte med, fortæller Brian Fussing.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere