Advokat: PET ville hverve mistænkt i Hedegaard-sag

Der er angiveligt optagelser af PET's forsøg på at hverve den 27-årige mand, som er mistænkt for drabsforsøget på Lars Hedegaard

Advokat Thorkild Høyer siger, at der findes optagelser af PET's hvervningsforsøg af den 27-årige mistænkte for drabsforsøg på Lars Hedegaard. Men advokaten har ikke selv hørt optagelserne. Foto: Jens Dresling.
Advokat Thorkild Høyer siger, at der findes optagelser af PET's hvervningsforsøg af den 27-årige mistænkte for drabsforsøg på Lars Hedegaard. Men advokaten har ikke selv hørt optagelserne. Foto: Jens Dresling.

En 27-årig mand med libanesiske rødder blev angiveligt kontaktet flere gange af Politiets Efterretningstjeneste, PET, som gerne ville hverve ham som agent for efterretningstjenesten i 2011.

Det oplyser advokat Thorkild Høyer, som nu repræsenterer selvsamme 27-årige mand, der er sigtet for drabsforsøget på Trykkefrihedsselskabets tidligere formand Lars Hedegaard begået på Frederiksberg 5. februar 2013.

Se også: Lars Hedegaard forventer flere terroranslag

- Min klient kontaktede mig og sagde, at PET havde forsøgt flere gange at hverve ham som agent. Min klient sagde hver gang nej tak. Han syntes, at det var yderst ubehageligt, og han bad mig om at tage kontakt til PET, så hvervningsforsøgene ville stoppe, siger Thorkild Høyer til Ekstra Bladet.

Det var Radio 24 Syv, der indledningsvist skrev om de påstående hvervningsforsøg.

Se også: DF: Danmark må øge pres på Tyrkiet i Hedegaard-sag

Tog kontakt til PET

Den 27-årige mand var angiveligt vred over, at PET anså ham som en 'potentiel terrorist' med kontakter i et miljø, som han ifølge advokaten ikke ville være en del af.

Advokaten tog derefter kontakt til PET, hvor han overbragte en trussel fra den 27-årige mand, som angiveligt havde optaget flere hvervningsforsøg fra PET.

- Jeg kontaktede PET og sagde, at han ville offentliggøre båndene, hvis ikke PET lod ham være. Det gjorde de så derefter, fortæller Thorkild Høyer, som aldrig har hørt de optagede samtaler.

Se også: Regeringen presses i Hedegaard-sag

Anholdt og løsladt

Den sigtede 27 årige, der er dansk statsborger er sigtet for drabsforsøget. Han blev sidste år løsladt i Tyrkiet, hvor han sad varetægtsfængslet, efter at være blevet anholdt med et falsk pas 25. april. Han blev siden løsladt, hvilket bragte Danmark og Tyrkiet i en diplomatisk kattepine.

Skønt den 27-årige mand sigtet for drabsforsøget endnu ikke er efterlyst i offentligheden, risikerer han at blive anholdt, uanset hvor i verden, han befinder sig.

Se også: Justitsministeren klapper i om formodet Hedegaard-attentatmand

I et svar fra justitsminister Mette Frederiksen (S) til Folketingets Retsudvalg fremgår det, at politiet ud over at efterlyse personer i den såkaldt ’åbne’ del af Interpol kan vælge at gøre det i den ’lukkede’ del af politisamarbejdet.

Sidstnævnte foregår via en ’Red Notice’, der udelukkende er tilgængelig for andre politimyndigheder i Interpol-regi.

PET har ingen kommentarer til historien, oplyser kommunikationsmedarbejder Mikkel Rye Christensen overfor Ekstra Bladet.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere