Advokat tiltalt: Afgav falsk forklaring og viste klient fortrolige politirapporter

Er tiltalt for fire forhold - mener sig forfulgt af myndigheder og presse

I dag skal den kontroversielle advokat, Hans Boserup, atter møde ved Retten i Sønderborg - denne gang som tiltalt.

Konkret er advokaten tiltalt for at have afgivet falsk forklaring i retten, for at have videregivet myndighedsoplysninger til sine klienter og for at have påkørt en personbil og efterfølgende køre uden at underrette modparten.

Se også: Kontroversiel advokat kræves frataget bestallingen

Sagens anklager, Bolette Nørbjerg, mener, at sagerne er så grelle, at advokaten samlet set står til en frihedsstraf og til en frakendelse af retten til at udøve advokatvirksomhed i mindst tre år.

Se også: Voldtægts-offer: Advokat hænger mig ud på nettet med foto

Den tiltalte advokat er helt uenig. Han går efter at blive frifundet for alle sagens anklager.

I et svarskrift, som han har sendt til Ritzau, bestrider han blandt andet, at han skulle have afgivet falsk forklaring i en sag om trusler mod en politimand.

Han mener, det er politimanden og en retsbetjent, der har løjet. Hans Boserup nægter også at have videregivet myndighedsoplysninger til sine klienter.

Advokat Hans Boserup er den advokat i Danmark, som Advokatnævnet har tildelt de største sanktioner. Seneste lød på 150.000 kr. (Foto: Erik Kragh/Polfoto) Krimi Er han Danmarks værste advokat?

I forholdet om påkørsel af en bil på en p-plads ved et supermarked i Sønderborg skriver han, at der var tale om en 'let berøring', og at han kørte fra stedet, 'da der umuligt kunne være sket skade'.

Den bil, Boserup er tiltalt for at have påkørt med sin Renault Twizy, tilhører i øvrigt et voldtægtsoffer fra en sag, hvor Boserup var forsvarer for den nu dømte gerningsmand.

I forbindelse med samme voldtægtssag idømte Advokatnævnet ham sidste år en bøde for på facebook at have skrevet, at 'pigerne, og de piger, der støtter dem, på Facebook mest præsenterer sig som lækre kropsduer, der virker, som ønskede de at blive spist'.

I fjor blev Hans Boserup dr.jur ved universitetet i svenske Uppsala. (Foto: Privatfoto)
I fjor blev Hans Boserup dr.jur ved universitetet i svenske Uppsala. (Foto: Privatfoto)
 

I fjor udstak Advokatnævnet ham endnu en bøde at være trådt over stregen, da han på Facebook postulerede, at en kvinde og hendes mor havde afgivet falsk forklaring i en voldtægtssag.

På facebook skrev Boserup igår følge kommentar til dagens retssag:

'I morgen begynder så tre dages retssag mod mig for afgivelse af falsk forklaring til fordel for en klient og for at have sendt klienter politirapporter. Jeg skal miste min bestalling i tre år påstår anklagemyndigheden.'

Se også: Sønderjysk advokat får nedsat bøde for regelbrud

'Men anklagemyndigheden har en håbløs sag, der burde være færdig på en dag, og det ved de udmærket. Men bare anklagen får pressen op på mærkerne og giver større overskrifter end dommen om frifindelse.'

'Og selvom anklagemyndigheden ikke kan få dom over mig, så har de magt til at holde mig i retten og afskære mig fra at tjene penge eller bistå mine klienter i tre dage. Man merkt die Absicht und wird verstimmt.'

Sagen fortsætter 29. marts, ligesom der også er afsat 3. maj til sagen.

Overfor Ekstra Bladet har han tidligere tilkendegivet, hvordan han mener, at dele af pressen - blandt andet Ritzau - har et horn i siden på ham.

Sidste år fik han desuden en bøde fra Advokatnævnet på 100.000 kr ’for at have tilsidesat god advokatskik ved at gå videre end berettiget til af sin klients interesser’, lyder det.

Ifølge nævnets opfattelse filmede han - eller lod som om han filmede - fogedens forsøg på i fogedretten at få nogle børn udleveret til deres mor i en forældresag. Og dermed optrappede han den i forvejen stærkt konfliktfyldte sag. Fogedretten havde ellers nedlagt forbud mod at filme.

Desuden var der klaget over, at Boserup i sine indlæg til Advokatnævnet vedholdende har påstået, at fogeden ikke korrekt har gengivet hændelsen i fogedretten i fogedbogen.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere