Ægtepar vækket og tævet: Gerningsmand til groft hjemmerøveri eftersøges

Politiet beder offentligheden om hjælp til at finde en medgerningsmand til et groft hjemmerøveri mellem Solrød Strand og Køge i oktober sidste år

(Foto: Politifoto)
(Foto: Politifoto)

Et ældre ægtepar, en 71-årig mand og hans 66-årige kone, lå og sov i deres seng, da de 1. oktober sidste år blev vækket brat at to brutale hjemmerøvere. Det skete på Industrivej mellem Solrød Strand og Køge.

De to røvere forsøgte af få den 71-årige til at åbne et pengeskab på adressen, hvilket ikke lykkedes.

Det fik gerningsmændende til at bagbinde ægteparret. Den 71-årige blev efterfølgende gennembanket og truet med skydevåben. Også hans 66-årige kone fik tildelt slag i ansigtet.

Politiet anholdt en 25-årig mand i november sidste år, som nu sidder fængslet i sagen. Men de mangler endnu at identificerer den anholdtes medgerningsmand.

Midt- og Vestsjællands Politi beder derfor offentligheden om hjælp.

- Det eneste vi har, er det overvågningsbillede. Men sagen er så grov, at vi skal prøve, understreger politikommisær Ove Pedersen ved Midt- og Vestsjællands Politi til Ekstra Bladet.

Manden på billedet beskrives som:

  • 20-25 år
  • Spinkel af bygning
  • Ca. 180 cm. høj

Han har et smalt, aflangt hoved og var på overvågningsbilledet iført en mørkeblå jakke, blå bukser og brunlige sko med en rund snude. Han bar desuden kasket og et tørklæde for munden med et skeletlignende mønster.

Midt- og Vestsjællands Politi beder personer med oplysninger i sagen om at kontakte politiet på telefon 114.

112 Groft hjemmerøveri: Ægtepar vækket og tævet