Afsonede 26 år for voldtægt: Nu indrømmer 'offer' at det hele var løgn

- Det har fuldstændig ødelagt mit liv, fortæller en af de to mænd, der blev dømt for en forbrydelse, de aldrig havde begået

Foto: AP.
Foto: AP.

I 1992 blev 21-årige VanDyke Perry og 19-årige Gregory Counts dømt skyldige i at have voldtaget en kvinde i Central Park, New York.

Kvinden hævdede, at de sammen med en tredje mand havde kidnappet og voldtaget hende i parken, men begge mænd nægtede sig skyldige.

Under retssagen var der ingen materielle beviser, og undervejs stoppede pigen med at samarbejde med anklageren. Til sidst lykkedes det dog anklageren at overtale hende til at vidne.

Det resulterede i, at VanDyke Perry afsonede ti års fængsel, før han blev prøveløsladt, mens Gregory Counts tilbragte 26 år bag tremmer, før han sidste år blev prøveløsladt.

I 2014 indledte man en efterforskning for at undersøge, hvad der egentlig skete, og kvinden har nu erkendt, at voldtægten aldrig fandt sted. Hun har samtidig fortalt, at hendes daværende kæreste tvang hende til at lyve, da han var mistænkt for at have skudt VanDyke Perry.

Mandag var VanDyke Perry og Gregory Counts derfor endnu engang i retten - men denne gang var det for at få deres domme annulleret.

Foto: AP.
Foto: AP.
 

- Det har fuldstændig ødelagt mit liv. Jeg kunne ikke få et ordentligt arbejde. Men jeg var stålfast. Jeg har børn, og jeg var nødt til at gøre det for dem, siger VanDyke Perry ifølge Associated Press.

Kvinden vil ikke blive sigtet for falsk vidneforklaring, eftersom sagen er forældet.