Afviser nødværge: Skyldig i drab og partering af rocker

Retten afviser Darko Petrics forklaring om nødværge og kender ham skyldig i drabet på Satudarahrockeren Kevin Joel Andersen

Satudarahrockeren Kevin Joel Andersen blev begravet under en stor rockerceremoni i Skovvejskirken i Ballerup. (Fotograf: Kenneth Meyer)

RETTEN I GLOSTRUP (Ekstra Bladet):  Den 34-årige Darko Petric er netop fundet skyldig i drabet på satudarahrockeren Kevin Joel Andersen.

Det er et enigt nævningeting og dommerpanel ved Retten i Glostrup, som har kendt Darko Petric skyldig. 

Dermed afviser retten Darko Petrics forklaring om, at han slog satudarahrockeren ihjel i selvforsvar.

Darko Petric kendes skyldig i at have dræbt Kevin Joel Andersen med adskillige knivstik og efterfølgende for at have tvunget rockerens 21-årige bekendte til at partere liget.

Satudarahrockeren Kevin Joel Andersen mistede livet 29. august sidste år. Hans lig blev senere fundet parteret i et skovområde på Københavns Vestegn. Foto: Jonas Olufson 112 - 14. dec. 2017 - kl. 10:11 Anklager om rockerdrab: En gyserfilm af værste skuffe

Han er også kendt skyldig i at have holdt den 21-årige ven fanget i seks dage på et vindueløst badeværelse efter parternigsgerningen, samt at have udsat ham for grov vold og trusler.

Den 34-årige balkandansker modtog skyldskendelsen i stilhed.

Den udbrændte bil, som politiet mener sandsynligvis indeholdt narko for 2,5 millioner kroner på dagen for drabet på Kevin Joel Andersen. Foto: Alarm112danmark. 112 - 5. dec. 2017 - kl. 16:03 Narkohandel spøger i sag om rockerdrab

Enkelt knivstik var afgørende
Det er et enkelt knivstik ud af de i alt 46 knivlæsioner, der er fundet på Kevin Joel Andersen, der har haft afgørende betydning i sagen.

Satudarahrockeren Kevin Joel Andersen mistede livet 29. august sidste år. Hans lig blev senere fundet parteret i et skovområde på Københavns Vestegn. Foto: Jonas Olufson
Satudarahrockeren Kevin Joel Andersen mistede livet 29. august sidste år. Hans lig blev senere fundet parteret i et skovområde på Københavns Vestegn. Foto: Jonas Olufson

Det dybe knivstik, som er placeret i nakken på rockeren, var ifølge Darko Petric det første og eneste stik, han gav Kevin Joel Andersen, mens rockeren fortsat var i live.

Ifølge Darko Petrics forklaring til retten faldt stikket i selvforsvar, da Kevin Joel Andersen kom mod ham med en køkkenkniv.

Se også: Påstår selvforsvar i rockerdrab: Det siger obduktionen

Stikket fik Kevin Joel Andersen til at falde livløst til jorden og de resterende 45 knivlæsioner kom ifølge Darko Petric først, da han pludselig gik i vild blodrus mod rockerens livløse krop.

Også her havde et fåtal fået lavet t-shirts med mindeord til rockeren. Foto: Stinde Tidsvilde
Også her havde et fåtal fået lavet t-shirts med mindeord til rockeren. Foto: Stinde Tidsvilde

Anklagemyndigheden har sagen i gennem afvist Darko Petrics forklaring og mener omvendt, at Kevin Joel Andersen fik adskillige knivstik, før han til sidst fik det dybe stik i nakken, som en 'aflivende manøvre'.

Det skyldes blandt andet, at man ved obduktionen af rockeren fandt flere afværgelæsioner på hænder og underarme, som indikerer, at Kevin Joel Andersen har kæmpet for sit liv.

Retten kunne ikke afvise, at det afgørende stik ikke er faldet først i forløbet, men de afviser Darko Petrics forklaring om, at Kevin Joel Andersen allerede var død, da de resterede knivstik faldt.

- Det tyder på, at Kevin Joel Andersen har været pacificeret undervejs i forløbet, og at han har forsøgt at værge for sig. Det må have været muligt for en lægmand at erkende, at Kevin Joel Andersen ikke var død, da han blev tilføjet de yderligere stik.

- Retten afviser i det hele taget Darkos forklaring om nødværge og finder ham skyldig i manddrab, lyder det i kendelsen, som retsformand Anne Ersbøll læste højt for retten.

Fik hjælp af medgerningsmænd
Desuden fandt retten, at Darko Petric fik hjælp til at skaffe liget af Kevin Joel Andersen af vejen af ukendte gerningsmænd, som fortsat er på fri fod.

Det skyldes blandt andet, at Darko Petric ikke har kunnet udpege stedet, hvor Kevin Joel Andersens ligdele blev placeret i kufferter og IKEA-poser.

- Der er heller ikke fundet blodspor fra Kevin Joel Andersen i Darko Petrics bil, lød det i kendelsen.

Retten forventes senere i dag at tage stilling til dommen mod Darko Petric, der er vurderet egnet til normal straf.

Se også: Påstår selvforsvar i rockerdrab: Det siger obduktionen Det var dette trange badeværelse beliggende i en af lejlighederne i bebyggelsen Hedeparken, Ballerup, at en 21-årig mand i godt seks døgn blev holdt fanget. Foto: Anthon Unger Krimi 'Fangevogter' om indespærring af 21-årig, der måtte partere rocker: Han fik både pizza og smøger

Læs hele Darko Petrics forklaring fra første retsmøde her:

LIVE

LIVE

1 af 8 Flere af Satudarahs medlemmer bar efter rockerens død sørgebind. Enkelte har også fået syet et mærke med ordene 'Rip Kevlar' på deres læderveste for at mindes rockeren. Foto: Jonas Olufson
2 af 8 Flere venner og 'klubbrødre' mødte op ved Retten i Glostrup under sagens første dag. Foto: Stine Tidsvilde
3 af 8 Retssagen er som det er kotume i rocker/bandesager, under massiv politibeskyttelse. Foto: Stine Tidsvilde
4 af 8 Også her havde et fåtal fået lavet t-shirts med mindeord til rockeren. Foto: Stinde Tidsvilde
5 af 8 Den ene af de to kufferter, som blev brugt til at skjule liget af Kevin Joel Andersen. Foto: Politiet
6 af 8 Kufferterne blev fundet henkastet sammen med en række IKEA-poser med knive og andet bevismateriale, i et grønt område mellem Ballerup og Albertslund i september sidste år. Foto: Politiet
7 af 8 Ifølge politiet kan en mislykket narkohandel være motivet bag drabet. Her ses en udbrændt bil, som ifølge politiet blev brugt til at fragte for 2,5 millioner kroner narko, der angiveligt forsvandt den dag Kevin Joel Andersen blev slået ihjel. Foto: Alarm112danmark.
8 af 8 Satudarahrockeren Kevin Joel Andersen mistede livet 29. august sidste år. Hans lig blev senere fundet parteret i et skovområde på Københavns Vestegn. Foto: Jonas Olufson