Airbus-fly styrtet ned i Alperne: 150 personer frygtes dræbt

En Airbus A320 er styrtet ned over Alperne i det sydlige Frankrig, oplyser den franske præsident, der frygter 150 dræbt

Såvel Barcelonas og Düsseldorfs lufthavn er i disse timer fyldte med chokerede rejsende og pårørende. (Video: AP)

Ved du noget om sagen? Send en sms til 1224 (alm. sms-takst) eller send en mail til 1224@eb.dk

Det er et fly under selskabet German Wings, et datterselskab hos Lufthansa, som er styrtet ned.

Der var 144 passagerer og seks besætningsmedlemmer om bord på flyet 4U9525, skriver German Wings på Twitter.

Se også: Udenrigsministeriet: Vi undersøger om der er danskere om bord

Alle personer om bord frygtes omkommet, oplyser den franske præsident, François Hollande, til flere medier. Der er endnu ikke bekræftede omkomne, men præsidenten 'frygter', at alle er døde.

- Jeg vil gerne udtrykke min medfølelse til de dræbtes familier. Der vil blive lavet en enhed til at give psykologisk hjælp, siger François Hollande i en pressemeddelelse.

Der er centre til krisehjælp i begge lufthavne, og et telefonnummer, hvor de efterladte kan få information.

Fly nummer 4U9525 nåede aldrig at lande i Düsseldorf. OBS: Ingen af flyene i videoen er det styrtede. (Foto: AP/privat)

Frankrigs præsident François Hollande. (Foto: AP) 112 - 24. mar. 2015 - kl. 12:28 Hollande frygter alle er dræbt: - Det er en tragedie

Indenrigsminister Bernard Cazeneuve er ifølge Wall Street Journal på vej til stedet, hvor flyet styrtede ned i Sydfrankrig.

- Vi kender ikke til årsagen til styrtet, sagde den franske minister til pressen.

Flyet var på vej fra Barcelona til Düsseldorf inden det styrtede ned ved Digne-Les-Bains, skriver Bild.

Fly nummer 4U9525 nåede aldrig at lande i Düsseldorf. OBS: Ingen af flyene i videoen er det styrtede. (Foto: AP/privat)

Efter flyet lettede steg det til 38.000 fod, før det begyndte en nedstigning med 3000-4000 fod per minut, hvilket er normalt, oplyser overvågningssiden Flightradar24.

Flyet 4U9525 styrtede ifølge flightradar24 ned omkring 46 minutter efter, at det lettede fra Barcelona. Signalet forsvandt på radaren, da flyet var omkring 2000 meter oppe klokken 09.41.

- Piloten sendte et nødsignal ud lige før, at det ramte ind i et 3000 meter højt bjerg i Alperne, skriver den franske korrespondent fra The Independent.

Oplysninger om nødsignalet og den sidst kendte højde på radaren stemmer overens med, at der er fundet vragrester i 2000 meters højde ifølge det franske indenrigsministerium.

Flyet skulle være lettet klokken 09.35, men blev forsinket af uvisse årsager.

(AP/Vincent Thian) Krig & katastrofer - 8. mar. 2015 - kl. 06:28 1 år efter flyet forsvandt: Hvor er MH370?

Præsidenten tager nu kontakt til den tyske forbundskansler Angela Merkel, fordi der er 'en række tyske ofre'.

Han tager også kontakt til den spanske kong Philip VI, som tilfældigt var på fransk besøg i dag, da flere medier melder, at 45 passagerer var spanske statsborgere. To af de 45 var angiveligt børn.

Selskabet German Wings har lige nu ikke flere bekræftede informationer, og kan derfor ikke give oplysninger til pressen. Lavprisselskabets hjemmeside var brudt ned efter flystyrtet.

Lufthansas chef Carsten Spohr skriver på Twitter, at de endnu ikke ved, hvad der er sket med flyet. Hvis det frygtede bliver bekræftet, så er det en sort dag for Lufthansa. Vi håber at finde overlevende, skriver han.

Det styrtede fly er angiveligt Germanwings A320 D-AIPX, som er en af de ældste A320. Det blev leveret i starten af 1990'erne.

Den samme flytype styrtede ned i havet 28. december ud for Indonesien, skriver Independent. Omkring 100 mennesker er fundet døde. Der var 162 passagerer om bord, men mange er endnu ikke fundet.

German Wings er dog aldrig styrtet ned før. Hvis alle 150 mennesker er døde, så er det ifølge den franske avis Le Monde den værste flyulykke på fransk grund siden 1981, hvor 180 mennesker omkom nær Ajaccio.

Zaharie Ahmad Shah var kaptajn på MH370. (Privatfoto) Krig & katastrofer - 8. mar. 2015 - kl. 14:01 Eksperter om luftkaptajnen på MH370: Han tog ilten fra passagerer og besætning

Ved du noget om sagen? Send en sms til 1224 (alm. sms-takst) eller send en mail til 1224@eb.dk

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere