Aktivister trængt ind på kulkraftværk: Ni anholdt

Aktivister trængte ind på Nordjyllandsværket i Aalborg. Politiet har anholdt ni personer

Ni aktivister er blevet anholdt, oplyser politiet. Foto: Klimakollektivet
Ni aktivister er blevet anholdt, oplyser politiet. Foto: Klimakollektivet

Ved du noget? Så tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224.

Aktivister trængte her til morgen ind på Nordjyllandsværket i Aalborg, men er her lørdag formiddag blevet anholdt.

Nordjyllands Politi oplyser i en pressemeddelelse, at der er tale om ni personer.

Klimaaktivisterne skriver i en pressemeddelelse, at de kravlede over hegnet til kraftværket lørdag morgen klokken 7.45 og låste sig fast til transportbåndene.

Alle blev klokken 09.19 formelt erklæret anholdt, sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om husfredskrænkelse. En time senere er alle blevet frigjort og på vej til politigården i Aalborg.

På Klimakollektivets Facebook-side er der lagt et billede op af aktivisterne.

Her fortæller de, at de blokerer for kulforsyningen til værket, og de kræver, at Aalborg kommune, der ejer værket, stopper med brugen af kul og lukker værket ned.

En talsmand for gruppen, Tannie Nyboe, der selv står uden for Nordjyllandsværket, forklarer til Nordjyske, hvorfor de er trængt ind.

- Nordjyllandsværket er et af Danmarks største kulkraftværker og et af de værker, der kommer til at køre på kul i allerlængst tid. Klimaet kan ikke vente på, at vi får lagt vores energiproduktion om: Det skal ske lige nu, så vi kræver, at Aalborg Kommune lukker værket og stiller om til grøn energi, siger hun.

Klimakollektivet er ifølge Tannie Nyboe en mindre gruppe med base i hovedstadsområdet, der arbejder med klima- og miljøspørgsmål.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere