Alle betjente udskrevet: Sådan var deres skader

Byge af skud: Fem betjente såret i ben, fod, arme, skulder og lyske under weekendens angreb

Her bliver en betjent kørt væk efter det første skyderi

Foruden de to civile dødsofre ved weekendens dobbeltattentat blev i alt fem politi- og PET-folk skudsåret.

Den formodede terrorist, Omar Abdel Hamid El Hussein, var ved det første angreb ved kulturhuset Krudttønden på Østerbro bevæbnet med en M95-automatriffel, og ved det andet angreb ved den jødiske synagoge på Krystalgade var han bevæbnet med mindst en pistol.

Det fremgår af retsbogen fra mandagens grundlovsforhør af to mænd på henholdsvis 22 og 19 år, der er sigtet for at have hjulpet Omar El-Hussein med de to angreb.

Her kan man også læse en detaljeret gennemgang af, hvem der blev ramt af skud ved de to terroranslag, og hvor de blev ramt.

Et billede af Omar Abdel Hamid El-Hussein, da han blev efterlyst af politiet for et knivstikkeri i et S-tog. Han var netop blevet løsladt, da han ifølge politiet skød to civile. (Politifoto/POLFOTO) 112 Politi: Sådan hjalp medgerningsmænd terror-mistænkt

Ved hændelsen på Krudttønden, hvor den 55-årige filminstruktør Finn Nørgaard døde af et skud i brystet, blev to livvagter fra Politiets Efterretningstjeneste samt en betjent fra Københavns Politi såret af skud.

Den ene livvagt blev ramt af skud i venstre ben, og den anden blev ramt i venstre overarm.

Politibetjenten fik et skudsår i venstre lår.

Herudover er en eller flere af de tre såret i lysken og skulderen.  Af retsbogen fremgår det ikke, hvem det er.

Reddet af skudsikker vest

Efter ni timer på flugt, hvor politiets specialstyrke i mellemtiden har fundet gerningsvåbnet fra Krudttønden og anholdt to personer i en lejlighed i Mjølnerparken, slår den formodede gerningsmand Omar El Hussein til igen.

Omkring klokken 00.40 natten til søndag sniger han sig, angiveligt ved at spille svært beruset og kaste op, ind på Dan Uzan, der står som vagt foran synagogen på Krystalgade, hvor der afholdes en stor konfirmationsfest. På klos hold bliver den 37-årige frivillige vagt skudt i hovedet med en pistol.

Derefter skyder og sårer terroristen to betjente, der er bevæbnet med automatvåben.

Foto: Ekstra Bladet 112 Se billederne: Her ligger de blødende betjente efter terrorangreb

Her bliver en politiassistent fra Københavns Politi ramt både i armen og i brystet, men han reddes af en skudsikker vest.

En anden politiassistent bliver ved angrebet foran synagogen skudt i den ene fod.

Sigtelse: Skaffede våben til attentatmand

Ifølge helt nye oplysninger skulle den ene eller begge betjente ikke have været i stand til at besvare ilden fra den angribende terrorist. Det skriver TV2.

De to personer, der mandag blev fremstillet i dommervagten, er begge sigtet for at have tilskyndet og ydet 'råd eller dåd' til Omar Abdel Hamid

El Hussein, sådan at han kunne gennemføre sine angreb.

Efterlysningsbillede af Omar Abdel Hamid El-hussein efter et knivstikkeri i et s-tog tilbage i 2013 (Foto: POLFOTO) 112 Gik i klasse med gerningsmand: Han kunne godt lide at diskutere islam

Af aktindsigten i retsbogen fremgår det videre, at de to formodede medskyldige også skal have hjulpet med at skaffe en eller to pistoler til Omar El Hussein samt bortskaffet det store våben, M95-riflen, for ham.

Københavns Politi har netop meldt ud, at alle fem sårede betjente er blevet udskrevet fra hospitalet.

Politiet var i Mjølnerparken i gen i dag