Ambulance i ulykke: Patient dræbt

En ældre kvinde er afgået ved døden, efter den ambulance, hvor hun blev kørt i som patient, er kørt op i en autocamper

En ulykke på Tingvej syd for Grindsted har omkring kl. 16 kostet en 81-årig kvinde livet, da hun blev transporteret som patient i en ambulance.

Ambulanceføreren overså tilsyneladende, at en autocamper og en bus holdt stille foran ham, og han nåede ikke at bremse.

- Det er ganske tragisk, men ambulancen kører op bagi autocamperen, der holder stille bag en rutebus. Bussen er ved at sætte passagerer af ved et stoppested, og den bliver ramt af autocamperen.

- Der var 15 passagerer og en chauffør i bussen, og de er alle uskadt. Men føreren af ambulancen og føreren af autocamperen er kørt til Esbjerg Sygehus mens patienten, der blev transporteret i ambulancen, er afgået ved døden, siger Jesper Brian Jensen, vagtchef ved Sydøstjyllands Politi.

I autocamperen var også en passager, men denne er sluppet uskadt.

Se mere video på localeyes.dk

Sygetransport
Da der er tale om en sygetransport, der er en betegnelse for transportkørsel uden udrykning, for eksempel mellem sygehuse, var kvinden ikke akut syg, fortæller vagtchefen.

- Hvor patienten præcis var på vej hen, vil jeg ikke sige noget om på nuværende tidspunkt. Men det var ikke sygdom, der kostede hende livet, siger vagtchefen.

Lægehelikopteren kom til stedet, men kunne intet stille op. Kvinden blev erklæret død på stedet, inden hun nåede ombord.

Hovedvej spærret
Ulykken skete på hovedvejen omkring kl. 16, og hovedvejen var i flere timer spærret.

- Vi fik meldingen om ulykken kl. 16.04, og vi har nu tilkaldt en bilinspektør for at fastslå, hvad der har ført til ulykken. Men det betyder også, at Tingvej er spærret i begge retninger og vil være det i et godt stykke tid endnu. Præcis hvor længe, kan jeg dog ikke sige, lød det fra Jesper Brian Jensen til Ekstra Bladet kl. 17.30.

Klokken 19.30 oplyser Sydøstjyllands Politi dog på Twitter, at hovedvejen igen er åben, og at de pårørende til den dræbte er underrettet.

Politiet har trods ulykkens alvorlige udgang ikke besluttet, hvorvidt der skal rejses sigtelse mod ambulanceføreren.

- Det (om der skal rejses sigtelse, red.) tager vi stilling til på et senere tidspunkt. Lige nu handler det om noget andet, siger Jesper Brian Jensen.