Amerikaner dræbt af knivstik under Bidens besøg i Israel

Gerningsmanden er skudt af israelske sikkerhedsstyrker, efter at han har stukket flere personer.

En amerikansk turist er blevet dræbt i forbindelse med et større knivstikkeri i den israelske middelhavsby Tel Aviv, hvor USA's vicepræsident, Joe Biden, tirsdag er på besøg.

Mindst ni andre er sårede. Fire af dem er alvorligt sårede, lyder det fra hospitalskilder i byen. Israelsk politi bekræfter, at den dræbte er amerikaner.

Israelske sikkerhedsstyrker har skudt den angribende person, som ifølge nyhedsbureauet Reuters er blevet "neutraliseret". Det franske nyhedsbureau AFP skriver, at han er dræbt.

Se også: Ti knivstukket i Tel Aviv under Joe Bidens besøg

Ifølge politiet stak og sårede angriberen først tre personer i havnebyen Jaffa - der ligger i Tel Aviv - før vedkommende fortsatte mod en restaurant, hvor yderligere mindst fire blev stukket.

Joe Biden mødtes med Israels præsident, Shimon Peres, omkring 15 minutters gang fra gerningsstedet, hvor den blodige hændelse udspillede sig.

En bølge af vold i Israel og i de besatte palæstinensiske områder har ført til drab på 183 palæstinensere og 28 israelere siden oktober sidste år.

Flertallet af palæstinenserne er dræbt af israelske sikkerhedsstyrker i forbindelse med knivstikkeri, skyderi eller påkørsler.

Andre er dræbt i forbindelse med sammenstød mellem israelske sikkerhedsstyrker og palæstinensere.

Joe Biden skal mødes med den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, og den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas, onsdag.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere